Schoolcommunicatie

Schrijf je in voor het Infowijs Schoolcommunicatie Event 2022

Geschreven door Thom Erbé op 29 mrt. 2022

Vol trots kijken we terug op een prachtige derde editie van het Schoolcommunicatie Event! Na het evenement publiceren we een aantal blogs over de sessies.

Op de hoogte blijven van volgende evenementen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via infowijs.nl/nieuwsbrief


Effectief communiceren in het onderwijs

19 mei | Utrecht | 13:30 - 16:15

Voor het Schoolcommunicatie Event komen er mensen uit het hele land mensen bij elkaar die zich bezig houden met de communicatie op hun school: van communicatiemedewerker en -adviseur tot directeur of docent. Samen met deze vakcollega’s ga je het gesprek aan in ons interactieve programma:

Programma

13:15 - 13:30 Inloop
13:30 – 13:35 Welkom

13:35 – 14:00 Spreker: Martijn Pont - Effectief communiceren in het onderwijs

Martijn Pont hielp het Marcanti College in Amsterdam hun manier van werken flink op te schudden en te verbeteren middels de agile methodologie. Wat voor uitdagingen zijn er terug te vinden in de manier waarop scholen intern en extern communiceren? En hoe ga je die te lijf? Aan de hand van praktijkvoorbeelden deelt Martijn zijn bevindingen en tips.
14:00 – 14:45 Panel: discussie over effectiever communiceren voor scholen in de praktijk

Sprekers van verschillende scholen delen hun ervaringen en tips vanuit de praktijk
14:45 – 15:00 Pauze

15:00 – 16:00 Workshop 1 – Waar liggen de grootste kansen voor effectiever communiceren voor jouw school?

Martijn Pont neemt de groep mee door de 8 vormen van verspilling, gezien vanuit het agile werken. Dankzij de praktische aanpak leren deelnemers deze vormen te herkennen en voorkomen.
15:00 – 16:00 Workshop 2 – "Hoe zou je de schoolcommunicatie inrichten als je vanaf nul mag beginnen?"

Jeroen van Rooij is bezig voor stichting Volant een fusieschool op te zetten. En dan kan je opeens veel kanten op wat betreft het inrichten van alle communicatiekanalen. Met zo'n casus als voorbeeld gaan we als groep aan de slag om een blauwdruk voor schoolcommunicatie te maken.
16:00 – 16:15 Afsluiting

Wat zijn de belangrijkste inzichten en lessen die we meenemen, en waar kan je meteen mee aan de slag in de praktijk?
16:15
Borrel


Leuk! Hoe kan ik me aanmelden?

De aanmeldingen zijn gesloten.

Het aanmelden gaat per persoon. Mocht je samen met een collega willen deelnemen, dan is dat uiteraard mogelijk. Het is dan wel de bedoeling dat deze persoon zich apart aanmeldt.

Eigen bijdrage
Om het evenement kostendekkend te maken, vragen wij deelnemers die nog geen Hoy of Schoolwiki gebruiken om een bijdrage van €75 per persoon. Dit kan worden voldaan via een betaalverzoek of factuur.

Wat als ik toch verhinderd ben?
Indien je toch niet naar het evenement kan komen dan horen we het graag zo snel mogelijk. Dat kan door een e-mail te sturen naar thom.erbe@infowijs.nl. Indien je de bijdrage hebt betaald, en je annuleert voor 17 mei dan krijg je het volledige bedrag terug.

Andere vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via thom.erbe@infowijs.nl

Weten jullie nog vorig jaren? Even een korte terugblik…

Vorig jaar was het Schoolcommunicatie Event letterlijk op de laatste dag dat grote groepen samen mochten komen. Onderwerpen die centraal stonden op het event als ‘crisiscommunicatie’ en ‘ouderbetrokkenheid’ sloten hier naadloos op aan.

2021

  2020

  • Jules van de Ven deelde zijn belangrijkste tip voor crisiscommunicatie was: geef tijdige en regelmatige updates, zelfs als er niets te communiceren valt.
  • Myrthe Meurders deelde haar kennis en expertise op het gebied van ouderbetrokkenheid. Zo betoogde zij dat je vooral bewust moet zijn van de bril die je op zet mits je naar ouders communiceert: ‘’veronderstel welk beeld de ontvanger heeft en wat hij of zij belangrijk vindt.’’
  • Vervolgens maakten we kennis met Peter van Dijk, voorzitter College van Bestuur bij scholengemeenschap de Goudse Waarden. Hij liet ons inzien dat sociale media tegenwoordig een grote rol vervullen in het verloop van een crisis en dat het oplossen van een crisis vooral een leerproces is! Peter’s tip voor de toekomst? Communiceer één boodschap, kijk om je heen en leer van andermans ervaringen.
  • Tenslotte hebben we in groepen met elkaar gediscussieerd over deze en andere onderwerpen. We hopen inmiddels dat jullie wat hebben gehad aan deze best practices.

  Verder lezen.

  Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Schoolcommunicatie .

  Onze nieuwsbrief

  We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.