Schoolcommunicatie

Schoolcommunicatie Event 2021 case study: Schoolcommunicatie in coronatijd

Geschreven door Thom Erbé op 25 mrt. 2021

De tweede editie van het Schoolcommunicatie Event bracht online een diverse groep professionals uit heel het land bijeen om te praten over schoolcommunicatie. Het thema van het event richtte zich op de vraag ‘Welke lessen neem jij mee uit de coronatijd?’. Wederom stond (net als bij het eerste event) het leren van elkaar centraal, en was er ruim gelegenheid om met andere scholen te netwerken, zodat diverse strategieën rondom schoolcommunicatie besproken konden worden. Welke werkwijze bleek het effectiefste en wat voor communicatiebeleid werd er gehanteerd? De deelnemers, allen professionals met de verantwoordelijkheid voor communicatie in het voortgezet onderwijs, bespraken samen de lessen uit de coronatijd.

Om verder uit te lichten hoe andere scholen de communicatie tijdens de coronaperiode hebben aangepakt, gingen wij op bezoek bij het 4e Gymnasium.

Het 4e Gymnasium is een categoraal gymnasium in Amsterdam dat in 2005 is opgericht. De leerlingen komen uit heel Amsterdam en omgeving. Het 4e Gymnasium is een school voor enthousiaste en ambitieuze leerlingen uit alle lagen van de bevolking.

We interviewden rector Jeroen Bergamin en mentorcoördinator Bobby van Essen. Hieronder zijn de opnames van de interviews beschikbaar. Daaronder is er nog een discussiedeel van het evenement beschikbaar waar Bobby aanschuift om samen met Caroline van Amerongen, Gert Jan Kloos en Damaris Everaarts de aanpak nog verder te bespreken.

Het 4e Gymnasium · Schoolcommunicatie tijdens corona

In gesprek met het 4e Gymnasium tijdens het evenement


Dit was het tweede onderdeel van het evenement. Bekijk hier het eerste deel.

Ken je Hoy al?

Met Hoy krijgt elke school een eigen mobiele app. Eén centraal communicatiekanaal waarin de school en docenten makkelijk contact houden met ouders en leerlingen.

Meer weten?

Verder lezen.

Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Schoolcommunicatie .

Onze nieuwsbrief

We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.