Hoy

De ontwikkeling van het Hoy platform: alle nieuwe functionaliteiten op een rij

Geschreven door Robin Petter op 22 jan. 2024

Het afgelopen jaar heeft voor ons in het teken gestaan van de migratie van het Hoy platform. Maar wat betekent dit nou eigenlijk en waarom was dit nodig? In deze blogpost nemen we je mee door het afgelopen jaar en blikken we terug op verschillende nieuwe functionaliteiten.

Hoy groeide door het succes uit het jasje

Hoy is als product ooit ontworpen voor zo'n 50.000 gebruikers. Dit heeft o.a. te maken met hoe we gebruikers opslaan, wat de relaties onderling zijn en bijvoorbeeld hoeveel berichten er tegelijkertijd uitgestuurd kunnen worden. Nu er meer dan 175 scholen Hoy dagelijks Hoy gebruiken, groeiden we al snel naar meer dan 250.000 gebruikers. We moesten daarom een nieuwe systemen bouwen om dit gebruikersaantal aan te kunnen. Kortom, Hoy was door het succes uit het jasje gegroeid en we moesten het platform 'schaalbaar' maken om alle nieuwe gebruikers aan te kunnen.

Het afgelopen schooljaar, schooljaar 2022-2023, zijn we hier ontzettend druk mee geweest. We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan een nieuwe technische basis van Hoy, specifiek het gebruikerssysteem: Hoe komen de leerlingen over uit Magister en Somtoday, en hoe koppelen we ze aan hun ouders, docenten en mentor? Hoe zorgen we dat de mentoren en vakdocenten zijn gekoppeld aan hun mentorgroepen en lesgroepen? En niet onbelangrijk: hoe werkt dit allemaal soepel en snel?

Het hele jaar door hebben we gebruikers mondjesmaat overgezet op het nieuwe platform. Daarom 'migreerden' we slechts een aantal scholen per week om het platform niet in één keer enorm te belasten. We wilden namelijk ten allen tijden voorkomen dat de gebruiker hier hinder van ging ondervinden. Het goede nieuws: we kunnen de komende jaren flink groeien op dit nieuwe platform en elke middelbare school profiteert hiervan. Naast dat we een beter inzicht hebben in de scholen kunnen we hierdoor ook veel betere support leveren.

Het nieuwe platform gaf ons tegelijkertijd ook de mogelijkheid om een aantal nieuwe functionaliteiten toe te voegen. We pakken onze roadmap erbij.

De nieuwe functionaliteiten op een rij


Daarnaast zijn er nog meer handige functionaliteiten toegevoegd zoals de schooljaarwissel, zoeken binnen mentorklassen en de ondersteuning voor (bijna) alle oude telefoons.

Ken je Hoy al?

Met Hoy krijgt elke school een eigen mobiele app. Eén centraal communicatiekanaal waarin de school en docenten makkelijk contact houden met ouders en leerlingen.

Meer weten?

Verder lezen.

Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Hoy .

Onze nieuwsbrief

We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.