Nieuws

Hoy update september 2023: meer snelheid en gemak!

Geschreven door Robin Petter op 26 sep. 2023

We hebben een aantal verbeteringen voor Hoy ontwikkeld die we graag met jullie delen. Zo kun je in de webversie van docenten nu ook alle nieuwsartikelen lezen en hebben we een hoop verbeterd aan de berichten-functionaliteit.

Hoy nieuws op de webversie van docenten!

Heel veel scholen waren hierop aan het wachten en eindelijk is het zover: Hoy Nieuws is vanaf nu ook zichtbaar op de webversie van docenten! Ook voor docenten die niet hun mobiel willen gebruiken voor werkgerelateerde zaken, is het nu mogelijk om de laatste nieuwsartikelen van de school te lezen.

Hoe kun je nieuwsartikelen zien? Als je in de Hoy webversie van docenten zit, zet je simpelweg het 'beta' vinkje aan. Nieuws is dan als optie erbij gekomen, naast Berichten en Formulieren. We raden sowieso aan om Hoy beta te gebruiken, zodat je gebruik kunt maken van de meest recente functionaliteiten als in groepsberichten reageren.

Snellere inbox

Voorheen kon het soms wat langer duren om berichten in te laden wanneer je de app opende. Dit was vaak het geval wanneer je een tijdlang de app niet had geopend of opnieuw moest inloggen.

Gelukkig is dat verleden tijd. Met de update worden vanaf nu alle berichten direct in je inbox geladen. Je hoeft niet meer te wachten en kunt gelijk je nieuwste berichten lezen.

De snellere inbox is alleen van toepassing op scholen die op het nieuwe platform draaien, de laatste scholen gaan we spoedig overzetten.

Ook snel op de wat oudere telefoons

Hoy kon op verouderde toestellen soms wat stroperig aanvoelen. Vooral wanneer je in je inbox bezig was, kon je een vertraging voelen.

Dit probleem is verholpen! Hoy werkt nu snel op vrijwel alle telefoons!

Grote berichten uitsturen sneller dan ooit

Vooral bij scholen met heel veel leerlingen kon het soms wat langer duren om een berichtje uit te sturen naar -bijvoorbeeld- 'alle ouders van onze leerlingen'. Op scholen met 2000 leerlingen betekent dit dat één bericht in één keer wordt verzonden naar zo'n 2000 tot 4000 ontvangers. En dat alles gaat maal 2 bij een belangrijk bericht wat zowel op de app als op de mail aankomt.

Het kon voorkomen dat je 30 seconden moest wachten bij zo'n grote groep ontvangers. Ook dit is met de update verleden tijd. Het uitsturen van nieuwe berichten gaat nu gemiddeld 10x zo snel. Bij een klein aantal ontvangers ga je dit verschil niet merken, maar bij hele grote groepen wel.

Beheerders kunnen zoeken op mentorklassen

Met de nieuwste update kunnen beheerders nu ook zoeken op mentorklassen en leerjaren bij de medewerkers. Zo hebben ze nu in één oogopslag inzichtelijk welke mentor bij welke klas hoort.

Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als de administratie mentoren snel wil opzoeken, zonder dat daar een naam voor nodig is.
Ken je Hoy al?

Met Hoy krijgt elke school een eigen mobiele app. Eén centraal communicatiekanaal waarin de school en docenten makkelijk contact houden met ouders en leerlingen.

Meer weten?

Verder lezen.

Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Nieuws .

Onze nieuwsbrief

We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.