Hoy

Lesgroepen in Hoy: bereik écht iedereen binnen de school

Geschreven door Robin Petter op 21 nov. 2023

Communicatie op een middelbare school is complex. Je hebt contact met ouders en leerlingen in verschillende samenstellingen: locaties, leerjaren, niveaus, klassen, mentorgroepen en vakken, om er maar een paar te noemen.

Met de toevoeging van lesgroepen aan Hoy wordt het voor de school, mentor en vakdocent nog gemakkelijker en efficiënter om contact te houden met ouders en leerlingen.

Hoy lesgroepen

Bereik nu écht iedereen binnen de school

In Hoy komen lesgroepen nu automatisch mee vanuit Somtoday en Magister. Waar je voorheen een docent handmatig moest koppelen aan ouders en/of leerlingen, werkt dit vanaf nu helemaal automatisch voor alle medewerkers.

Met lesgroepen krijgt je school opeens hele nieuwe manieren van communiceren!

  1. Snel en eenvoudig berichten en formulieren versturen naar ouders, leerlingen en vakdocenten van specifieke vakken of lesgroepen, allemaal vanuit ons handige beheerdersdashboard.
  2. Direct contact tussen vakdocenten en ouders en/of leerlingen faciliteren door de automatische koppeling van vakdocenten aan hun lesgroepen.
  3. Instellen of ouders en/of leerlingen ook zelf contact kunnen initiëren met vakdocenten, afhankelijk van de behoefte van de school.

Lesgroepen in de praktijk

Met de introductie van lesgroepen wordt het gemakkelijker om per sectie te denken. Zo kun je nu bijvoorbeeld een berichtje sturen naar de ouders van een specifieke biologieklas of een formulier naar alle geschiedenisleerlingen van havo 4. Superefficiënt voor de administratie.

Dit is ook het moment voor vakdocenten om Hoy nog intensiever te gebruiken.

Vakdocenten hadden voorheen alleen toegang tot collega's, maar nu zien ze alle ouders en leerlingen die ze lesgeven. Deze ouders en leerlingen zijn nu dan ook allemaal te bereiken. Daarbij kan de school ook instellen dat die ouders en/of leerlingen ook jou als vakdocent kunnen bereiken.

Het voordeel voor leerlingen en ouders? Ze zien hierdoor alleen de informatie die ze echt nodig hebben. De mogelijkheden in communicatie worden hiermee veel breder en flexibeler.

Wil je zien hoe lesgroepen werkt?

Met de introductie van lesgroepen ontstaan er hele nieuwe manieren van communiceren binnen Hoy. Je kunt nu écht iedereen bereiken binnen de school en dat zorgt ervoor dat je nog efficiënter en effectiever kunt communiceren.

Ben je benieuwd hoe dit eruit ziet? We laten het je graag zien in een korte video: https://www.loom.com/share/68f924e32ad449b8a94026c6f53995a4

Ken je Hoy al?

Met Hoy krijgt elke school een eigen mobiele app. Eén centraal communicatiekanaal waarin de school en docenten makkelijk contact houden met ouders en leerlingen.

Meer weten?

Verder lezen.

Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Hoy .

Onze nieuwsbrief

We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.