Hoy

Doelgroepen binnen Hoy zijn flink verbeterd!

Geschreven door Thom Rietberg en Robin Petter op 29 okt. 2023

In Hoy kun je doelgroepen aanmaken, waarmee je gemakkelijk een combinatie van individuen en groepen in een groep kunt samenbrengen en in één keer kunt bereiken. Vooralsnog waren doelgroepen alleen nog te gebruiken met de functionaliteiten Doorlopende formulieren, Kalender en met Nieuws. Goed nieuws: we hebben dit flink verbeterd en het is flexibeler en breder inzetbaar dan ooit!


Onderscheid in handmatig en standaard doelgroepen

We hebben een splitsing gemaakt in de soorten doelgroepen waaruit je kunt kiezen. Dit zie je terug in onderstaande video. De handmatige doelgroepen zijn doelgroepen die je zelf hebt aangemaakt. Zo kun je een doelgroep aanmaken voor bijvoorbeeld de onderbouw, voor een excursie of voor de leerlingenraad.

De standaard doelgroepen zijn doelgroepen die wij automatisch hebben klaargezet. Deze doelgroepen hoef je dus niet zelf aan te maken.

Hoe werkt doelgroepen?

Doelgroepen in Berichten en Formulieren

Tot voor kort waren doelgroepen alleen te gebruiken bij Nieuws, Kalender en de Doorlopende formulieren (voor bijvoorbeeld verlof, absentie). Dat is verleden tijd! Vanaf vandaag kan je ook doelgroepen selecteren bij alle Berichten en Formulieren! Dit betekent dat je een doelgroep kunt samenstellen, en deze altijd kunt hergebruiken bij de verschillende functionaliteiten.

18+ doelgroepen

Een enorme wens die in vervulling gaat: doelgroepen voor 18+ leerlingen. Helemaal automatisch! Of beter gezegd: auto-magisch.

Voor deze doelgroep hebben we alleen de leeftijden nodig. Vanaf nu is het dus supermakkelijk om een bericht naar 18+-ers te sturen of een absentieformulier voor leerlingen boven de 18 jaar klaar te zetten.

Verbeteringen doelgroepen binnen Hoy

Doelgroepen op app gebruik

Even vragen aan alle ouders om de app te downloaden? Vanaf nu maken we automatisch standaard doelgroepen aan op app-gebruik. Zo kun je bijvoorbeeld in één keer ouders bereiken die nog nooit de app hebben gebruikt. Ook voor leerlingen en medewerkers hebben we deze groepen aangemaakt.

Doelgroepen zijn één van de meest krachtigste functies van Hoy. In verschillende cases en interviews worden de voordelen van doelgroepen benoemd.

Ken je Hoy al?

Met Hoy krijgt elke school een eigen mobiele app. Eén centraal communicatiekanaal waarin de school en docenten makkelijk contact houden met ouders en leerlingen.

Meer weten?

Verder lezen.

Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Hoy .

Onze nieuwsbrief

We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.