Hoy

De magie van Hoy + Somtoday Connect

Geschreven door Tobias de Graaf en Thom Erbé op 06 sep. 2022

Waarom Hoy en Somtoday hebben gekozen voor integratie via Somtoday Connect

Door de communicatie app Hoy te integreren met de Somtoday omgeving worden leerlingen, ouders en medewerkers automatisch overgenomen en zijn ze uit te nodigen voor de Hoy app. Zo neemt Hoy alle gebruikers en de indeling van leerjaren, (mentor)klassen en lesgroepen over vanuit Somtoday. Deze integratie is vernieuwd en werkt nu nog beter én sneller dankzij Somtoday Connect.

In het kort; wat doet Somtoday en Somtoday Connect?

“Somtoday is het leerlingadministratie en -leermanagementsysteem in het voortgezet onderwijs. We zijn de administratieve en onderwijskundige ruggengraat van de school. Alles zit erin, onderwijsprogramma’s, roosters en cijfers”, deelt Bert Thijs, Lead Business Development van Topicus. “Met Somtoday Connect bieden we extra functionaliteit aan waarmee we scholen avg compliant kunnen koppelen met educatieve aanbieders.”

Wat zijn de voordelen van het samen gebruiken van Hoy en Somtoday?

“Dankzij de integratie via Somtoday Connect haal je moeiteloos de relevante gegevens op”, aldus Tobias de Graaf, medeoprichter van Infowijs. “Zo heb je als administratie een boomstructuur van alle locaties, leerjaren en klassen en worden docenten automatisch aan hun mentor- en lesgroepen gekoppeld, zodat ze contact kunnen hebben met de leerlingen en hun ouders. Zo is Hoy altijd volledig up to date en voorkom je dubbele administratie. Ter voorbeeld: als je als docent de ouders van een klas een bericht stuurt via Hoy, kan je ervan uitgaan dat deze groep compleet is en dit bericht aankomt: of de ouder gebruikt de app en ontvangt een notificatie, of er wordt automatisch een e-mail gestuurd naar het e-mailadres wat in Somtoday bekend is.”

Het goed en veilig omgaan met leerling -en oudergegevens is cruciaal voor Hoy en Somtoday. Door onze krachten te bundelen heeft de school voordelen op een aantal niveaus”, voegt Jorim van der Wijngaard, productowner van Somtoday Connect toe. “Duidelijkheid in welke gegevens van leerlingen, ouders en medewerkers worden gedeeld, met wie, en wanneer. Maar ook andersom, vanuit Hoy worden er geen overbodige contactgegevens gedeeld.”

Het nieuwe koppelvlak van Somtoday is eenvoudig in gebruik en biedt veel inzicht in datagebruik. Het koppelen van Hoy is simpel en binnen een paar stappen geregeld. Met de datatoegang functie beheer je gemakkelijk welke data je deelt, maar vooral ook welke data je niet deelt. Somtoday Connect helpt mij veilige, AVG-proof koppelingen te bieden met Hoy en onze andere externe partijen.
Koen van der Linden, applicatiebeheerder bij Actief College en Stichting De Hoeksche School.

Hoe zit de integratie in elkaar, wat is er anders dan eerst?

Met Somtoday Connect verloopt het ophalen van de gegevens niet alleen sneller, ook is er veel meer grip op welke gegevens er worden gedeeld.” Tobias legt uit hoe Hoy een completere administratie doorkrijgt via Connect: “Alle relevante data komt door, inclusief bijvoorbeeld koppelingen met alle mentoren en lesgroepen , maar deze gegevensset is tegelijkertijd beperkt tot wat er daadwerkelijk nodig is om ouders, leerlingen en medewerkers toegang te geven tot Hoy.”

“Ons communicatieplatform biedt de mogelijkheid voor de school en docenten om te bepalen hoe ze willen communiceren. De flexibiliteit die Somtoday Connect hieraan toevoegt, maakt dat nóg makkelijker.”

Dankzij de koppeling tussen de Hoy app en Somtoday, kan iedere medewerker eenvoudig ouders en leerlingen bereiken zonder dat je naw-gegevens hoeft op te zoeken!
Froukje van Lieshout - Beleidsmedewerker communicatie, Carmelcollege Gouda

Hoe verloopt de samenwerking tussen Somtoday en Infowijs (maker van Hoy)?

Bert Thijs reageert: “Innovatie, onderwijs en co-creatie zit in de kern van beide bedrijven. Met daarbij een duidelijke ambitie om het onderwijs te ondersteunen door processen te vernieuwen en verbeteren. Het voelt daardoor heel natuurlijk om juist met Infowijs zo’n ambitieuze integratie aan te gaan. We kijken erg uit naar de feedback en bevindingen van onze scholen.”


Ken je Hoy al?

Met Hoy krijgt elke school een eigen mobiele app. Eén centraal communicatiekanaal waarin de school en docenten makkelijk contact houden met ouders en leerlingen.

Meer weten?

Verder lezen.

Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Hoy .

Onze nieuwsbrief

We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.