Schoolwiki

Schoolwiki update juni 2019

Geschreven door Thom Rietberg op 19 jun. 2019

Wát een indrukwekkend jaar is het geweest voor de Schoolwiki! Niet alleen hebben we hele Schoolwiki vernieuwd, met een eigen CMS, maar mogen we dit jaar ook een flink aantal nieuwe scholen verwelkomen (bijvoorbeeld OSG Hugo de Groot, Vathorst College en Het Schoonhovens College). Sinds de laatste update van april zijn er ook weer een aantal functies toegevoegd in de Schoolwiki, die het gebruik voor de beheerders een stuk makkelijker maken.

Sinds onze laatste sprint (Sprints? Zie: https://infowijs.nl/blog/hoe-w...) zijn de volgende onderdelen toegevoegd of verbeterd:

Toegevoegd

  • Statistiekenpagina. Op deze prachtige pagina krijg je automatisch rapporten van de afgelopen maand. Je ziet welke pagina's het meest bezocht zijn, welke week het drukst was en via welke apparaten gebruikers op de Schoolwiki komen. Daarnaast zie je ook welke zoekwoorden het meest gebruikt worden. Voor scholenkoepels is het mogelijk ook specifieke scholen te selecteren.
  • PDF Export. De Schoolwiki is natuurlijk de makkelijkste manier om de schoolgids in te zien, maar voor ouders zonder internet is het verplicht ook een PDF aan te bieden. Deze optie zit nu, volledig geautomatiseerd, in de Schoolwiki! Bij Instellingen > Geavanceerd kan je een PDF Export maken.
  • Grafieken. Wil je data nóg mooier presenteren? Met het grafiekenblokje kan je gemakkelijk staaf, lijn- of cirkeldiagrammen maken! Handig voor examen- of doorstroomcijfers.
  • Zoektermen. Zoeken veel ouders op een bepaalde zoekterm, maar wordt dat specifieke woord niet gebruikt in de Schoolwiki? Bij Zoektermen kan je een woord linken aan een artikel. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat als er gezocht wordt op 'Schoolspullen' de gebruiker alsnog uitkomt bij 'Lesmaterialen'.

Verbeteringen

  • Je kunt nu kiezen of je een accordeonblok standaard open of dicht wilt hebben.
  • Handmatig de volgorde bepalen van medewerkers op een pagina.
  • Verbeteringen voor scholen die niet in een koepel zitten.
  • Verbeteringen met het slepen van blokken in de Pagina-editor.
  • Mogelijkheden om specifieke pagina te stylen.
Ken je Schoolwiki al?

Via de slimme zoekfunctie van de Schoolwiki, hebben ouders inzicht in alle schoolinformatie. Overal en op elk apparaat.

Meer weten?

Verder lezen.

Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Schoolwiki .

Onze nieuwsbrief

We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.