Klantcase

Stad & Esch & Heldere communicatie

De uitdaging

Stad & Esch behoort tot de grootste scholen van Nederland, wat ook betekent dat er met enorme groepen ouders, leerlingen en medewerkers moet worden gecommuniceerd.

Het resultaat

Door inzet van Hoy en de Schoolwiki, heeft Stad & Esch hun communicatie strak georganiseerd. De Stad & Esch app is het startpunt geworden voor alle soorten communicatie.

Producten toegepast

Scholenkoepel

Stad & Esch

Leerlingenaantal

2200-2400

Klant sinds

September 2016

Over Stad & Esch

Stad & Esch is een grote middelbare school met een breed onderwijsaanbod. Verdeeld over vier deelscholen in Meppel en Diever, volgen de leerlingen allerlei soorten onderwijs: praktijkonderwijs, loo, voorbereidend mbo, vmbo-tl, havo, atheneum, vwo+ en gymnasium. Juist op zo'n grote school met meerdere vestigingen, is heldere communicatie de sleutel tot een goede band met ouders en leerlingen.

App als startpunt

De Stad & Esch app is hét startpunt voor de communicatie voor ouders en leerlingen. Of je nou contact met de mentor of school wil, een formulier wil invullen, verlof moet aanvragen, de Schoolwiki wil doorzoeken, of gewoon het afgelopen nieuws wil doornemen.

De overstap van een schoolgids in pdf format naar de Schoolwiki van Infowijs is binnen en buiten onze school heel goed ontvangen.

Peter de Visser
Directeur Stad & Esch

Founder school

Stad & Esch is een zogenoemde founder school van Infowijs: samen met twee andere scholen stond Stad & Esch aan de wieg van Hoy. Vanaf de eerste brainstorms tot een pilot, is er meegedacht en feedback geleverd.

3500

Schoolwiki bezoekers per maand

90%

Van de ouders gebruikt Hoy

Benieuwd hoe andere scholen Hoy gebruiken?

Bekijk een video case study over hoe het 4e Gymnasium communicatie per app heeft omarmd.

Bekijk de video