Klantcase

Actief College kiest voor een totaalpakket qua schoolcommunicatie!

De uitdaging

Het Actief College was op zoek naar een oplossing om hun verschillende communicatie stromen overzichtelijker te maken. Zo zochten ze voor de eenzijdige communicatie in de vorm van hun schoolgids een digitale vervanger en moest de tweezijdige communicatie het liefst via een app verlopen.

Het resultaat

Via Hoy wordt er gemakkelijk tussen ouders, leerlingen, docenten en mentoren gecommuniceerd. En de Schoolwiki vervangt de traditionele schoolgids met een online variant. Beide producten sluiten naadloos op elkaar aan en dragen hiermee bij aan een overzichtelijkere communicatie voor het Actief College!

Producten toegepast

Scholenkoepel

Hoeksche Waard

Leerlingenaantal

400-600

Klant sinds

September 2017

Over het Actief College

Het Actief College is een actieve school die de drie kernwaarden verantwoordelijk, betrokken en uitdagen centraal stelt. Leerlingen volgen hier vmbo onderwijs waarbij ze niet alleen worden voorbereid op het examen maar ook leren een zelfstandige positie in de maatschappij in te nemen.

Totaaloplossing voor de schoolcommunicatie

De school heeft ervoor gekozen om de Hoy app om te zetten naar een branded app. De Actief College app komt qua huisstijl overeen met de website en de schoolgids en is daardoor herkenbaar voor toekomstige ouders en groep 8 leerlingen maar ook voor huidige leerlingen en hun ouders.

Dankzij de app is de schoolcommunicatie een stuk laagdrempeliger en overzichtelijker geworden. De berichtenfunctie biedt iedereen de optie om elkaar snel via de app een bericht te kunnen sturen of hierop te reageren. Ook kan de school via de formulieren functie binnen no time informatie opvragen bij ouders en leerlingen.

Daarnaast is de eenzijdige communicatie in de vorm van de schoolgids ook geoptimaliseerd. Ze gebruiken nu de Schoolwiki; een online schoolgids die makkelijk doorzoekbaar is door lezers, zelfs op de mobiel. En wanneer de school iets wil aanpassen of moet toevoegen is dat zo gedaan dankzij de slimme redactie functie die is ingebouwd in de Schoolwiki.

Hoy en Schoolwiki versterken elkaar doordat je alleen via Hoy toegang krijgt tot afgeschermde onderdelen binnen de Schoolwiki, waardoor Actief College een mooie totaaloplossing heeft voor hun schoolcommunicatie!

De redactie functionaliteit van de Schoolwiki is ideaal. Het is heel makkelijk in het gebruik en bespaart veel tijd. Tijdwinst voor zowel de beheerder als voor de persoon die met de tekst aan de slag moet.

Ado Nijsen
Directiesecretaresse Actief College

Founder school

Het Actief College is een zogenoemde founder school van Infowijs: samen met twee andere scholen stond het Actief College aan de wieg van Hoy. Vanaf de eerste brainstorms tot de pilot hebben zij ontzettend veel meegedacht en waardevolle feedback geleverd.

800

maandelijkse bezoekers van de Schoolwiki

91%

van de gezinnen gebruikt Hoy

Benieuwd hoe andere scholen Hoy gebruiken?

Bekijk een video case study over hoe het 4e Gymnasium communicatie per app heeft omarmd.

Bekijk de video