Klantcase

Actief College gaat voor actieve communicatie

De uitdaging

Het Actief College heeft als kernwaarden 'betrokken, verantwoordelijk en uitdagend'. Ook de communicatie moet deze waarden reflecteren.

Het resultaat

Met Hoy hebben de school en docenten korte lijnen met ouders en leerlingen, terwijl de Schoolwiki dient als laagdrempelige informatiebron.

Producten toegepast

Scholenkoepel

Hoeksche Waard

Leerlingenaantal

400-600

Klant sinds

September 2017

Over Actief College

Op het Actief College kunnen kinderen alle soorten vmbo volgen, en worden leerlingen goed voorbereid op het MBO. Mede door hechte samenwerking met het bedrijfsleven en diverse instellingen. Er wordt goed contact met ouders en leerlingen onderhouden middels de communIcatietools van Infowijs.

Actieve én passieve communicatie

Met Hoy in de vorm van de Actief College app, wordt er actief gecommuniceerd met ouders en leerlingen. In de app zien ouders en leerlingen het nieuws, mededelingen, gesprekken, formulieren, afspraakplanners, kalenders en meer.

Daarnaast wordt er goed nagedacht over de passieve communicatie: alle informatie is goed vindbaar in de Schoolwiki. Natuurlijk is deze ook direct te doorzoeken via de Actief College app en de website.

De redactie functionaliteit in de Schoolwiki is ideaal. Het is heel makkelijk in het gebruik en bespaart veel tijd. Tijdwinst voor zowel de beheerder als voor de persoon die met de tekst aan de slag moet.

Ado Nijsen
Directiesecretaresse Actief College

Founder school

Het Actief College is een zogenoemde founder school van Infowijs: samen met twee andere scholen stond het Actief College aan de wieg van Hoy. Vanaf de eerste brainstorms tot een pilot, is er meegedacht en feedback geleverd.

500

Schoolwiki bezoekers per maand

86%

Van de ouders gebruikt Hoy

Benieuwd hoe andere scholen Hoy gebruiken?

Bekijk een video case study over hoe het 4e Gymnasium communicatie per app heeft omarmd.

Bekijk de video