Schoolwiki

Schoolwiki update november 2019

Geschreven door Thom Rietberg op 12 nov. 2019

Begin november is er weer een mooie update van de Schoolwiki live gegaan. Nu met de langverwachte Redactie-functie. En daarnaast nog wat handige kleine aanpassingen die het bijhouden van de Schoolwiki een stuk makkelijker maken. In deze update lopen we de aanpassingen door.

Redactie

Met Redactie kan je als beheerder van de Schoolwiki een artikel (stuk tekst) redigeren. Met als doel iemand het hele artikel te laten typen, erin te laten werken of gewoon ter controle. Deze reviewers hebben geen account nodig. Om iemand uit te nodigen klik je op een artikel en vul je in de linkerbalk bij 'Redactie Voeren' het e-mailadres in van de reviewer, degene die ermee aan de slag moet.

Hij/zij krijgt dan een mail met een link naar het artikel. Dit is een afgesloten omgeving, zodat deze persoon nergens anders bij kan komen. Na het uitwerken van de tekst kan de reviewer nog een opmerking plaatsen en terugsturen naar de beheerder(s) ter goedkeuring.

Dit komt dan bij jullie binnen op de mail én in het Redactie-overzicht, waarna jullie dit kunnen goedkeuren/aanpassen en publiceren in de Schoolwiki. Deze functie is voornamelijk een fijne toevoeging voor de samenwerking met collega's die zo nu en dan mee kunnen/moeten schrijven. Natuurlijk kunnen jullie zelf bij Instellingen altijd mensen uitnodigen die een account binnen het Schoolwiki dasj nodig hebben.

Revisies

Soms pas je een tekst aan of plaats je een foto, maar wil je weer terug naar de oude versie. Hiervoor hebben we Revisies geïntroduceerd. Door linksonder op het pijltje te klikken kan je gemakkelijk terug in de tijd; we slaan de laatste 10 gepubliceerde versies op.

Nieuwe Link

Het is vanaf nu ook mogelijk handmatig een link in het menu te zetten, onder het kopje Pagina's en dan Nieuwe Link. Deze link kan bijvoorbeeld naar de schoolwebsite verwijzen, of de inlogpagina van het administratiesysteem.

Externe Zoekterm​

Bij Zoektermen kon je al bepaalde zoektermen koppelen aan een artikel (bijvoorbeeld 'Schoolspullen' koppelen aan artikel Lesmaterialen), maar vanaf nu kan je ook zoektermen koppelen aan een externe site. Handig als je vanuit de Schoolwiki wil linken naar iets op jullie website, of bijvoorbeeld naar Scholenopdekaart.nl.

Support

De laatste toevoeging helpt ons om jullie vrijwel direct te kunnen helpen als jullie vastlopen. Daarom zie je nu in het dashboard van de Schoolwiki een paars chat-icoontje. Als je daar op klikt, kan je met iemand van ons team praten. Tijdens kantoortijden (en best vaak daarbuiten) is er iemand van ons aanwezig, dus schroom niet de knop te gebruiken.

Een mooie update, denken wij zo. Mochten jullie nog suggesties of opmerkingen hebben, dan horen we dit natuurlijk graag.

Ken je Schoolwiki al?

Via de slimme zoekfunctie van de Schoolwiki, hebben ouders inzicht in alle schoolinformatie. Overal en op elk apparaat.

Meer weten?

Verder lezen.

Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Schoolwiki .

Onze nieuwsbrief

We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.