Schoolwiki

Schoolwiki update mei 2022: Bevries je Schoolwiki

Geschreven door Thom Rietberg op 26 mei 2022

Net nu de meeste scholen zijn begonnen met het aanpassen van hun Schoolwiki (of andere digitale schoolgids) komen we met een mooie update uit: bevriezen!

Hoe werkt het?

Bevriezen? Net nu het een beetje lekker weer begint te worden? Zeker! Door bij Instellingen op bevriezen te klikken kan je de hele Schoolwiki blijven bewerken, zonder dat iedereen de aanpassingen ziet op de publieke versie van jullie Schoolwiki.

De bevries-functie heeft betrekking op alle inhoud van de pagina's (dus teksten, afbeeldingen, tabellen etc.), de documenten en het redactie-gedeelte van de Schoolwiki. In de toekomst gaan we ook rekening houden met aanpassingen bij Medewerkers. Zodra de functie weer uit wordt gezet krijg je een melding, om te voorkomen dat je er per ongeluk op klikt, en zijn alle aanpassing direct voor iedereen te zien. Handig wanneer je veel aanpassingen moet doen voor het aankomende schooljaar.

En verder nog

  • Vanaf heden is het mogelijk de naam van de pagina (slug) aan te passen. Dit doe je door naar de instellingen van de pagina zelf te gaan (het tandwiel-icoontje).
  • Als jullie meerdere deelscholen hebben zijn deze nu alfabetisch gesorteerd om het geheel overzichtelijker te maken.
Ken je Schoolwiki al?

Via de slimme zoekfunctie van de Schoolwiki, hebben ouders inzicht in alle schoolinformatie. Overal en op elk apparaat.

Meer weten?

Verder lezen.

Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Schoolwiki .

Onze nieuwsbrief

We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.