Schoolwiki

Schoolwiki update februari 2023: meer overzicht

Geschreven door Robin Petter op 09 mrt. 2023

We hebben twee nieuwe functionaliteiten voor Schoolwiki toegevoegd! Op deze manier haal je nog meer uit je digitale schoolgids! Deze updates staan in het teken van 'overzicht'.

Dropdown in de menubalk

Met de groei van het aantal pagina’s op Schoolwiki kan de menubalk soms overvol raken, met name als je een klein beeldscherm gebruikt. Daarom hebben we besloten om een automatische dropdown toe te voegen. Deze functie is bedoeld om het aantal getoonde menu-items te beperken, waardoor de menubalk overzichtelijker wordt en het navigeren eenvoudiger.

Het werkt als volgt: van alle gemaakte pagina’s worden normaal gesproken aparte menu-items gemaakt die zichtbaar worden in de menubalk. Hoe meer pagina's, hoe voller de menubalk werd. Vanaf nu gaat dat anders!

Zodra de menubalk te groot wordt, worden sommige menu-items automatisch aan een dropdown toegevoegd. Deze dropdown vind je terug onder de knop ‘meer’. Dit betekent dat je met één druk op de knop snel toegang hebt tot alle belangrijke menu-items zonder dat de menubalk onoverzichtelijk wordt.

Op de mobiel werd dit standaard ingesteld, maar de webversie bevat dit nu ook.

Redactie uitsturen inzichtelijker

Redactie uitsturen is de afgelopen tijd super veel gebruikt. Met de redactie functionaliteit kan je een stuk tekst naar een collega sturen ter check. Die collega kan dan de tekst aanpassen en/of opmerkingen plaatsen, zonder dat hij/zij daar een account voor nodig heeft. Dit kan een enorme tijdsbesparing opleveren en zorgt voor een efficiëntere workflow.

Echter, het uitsturen van een redactie kon in het verleden soms een beetje chaotisch zijn, omdat je niet kon terugzien naar welk mailadres je iets had uitgestuurd. Goed nieuws: vanaf nu zie je altijd het mailadres! Dit zorgt voor nog meer overzicht en het maakt de redactie functionaliteit nog handiger en efficiënter.

Weten hoe 'redactie uitsturen' werkt? Lees hier meer.Ken je Schoolwiki al?

Via de slimme zoekfunctie van de Schoolwiki, hebben ouders inzicht in alle schoolinformatie. Overal en op elk apparaat.

Meer weten?

Verder lezen.

Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Schoolwiki .

Onze nieuwsbrief

We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.