Infowijs

Op de IPON beurs met Infowijs

Geschreven door Lisanne Tuin op 13 feb. 2020

Op 5 en 6 februari stond Infowijs voor de tweede keer op de IPON: de onderwijsbeurs op het gebied van onderwijsinnovatie en professionalisering. Waar we vorige keer nog op het startupplein stonden, hadden we nu een grote eigen stand. Trots, want dat betekent dat we hard aan de weg timmeren!

Al weken van tevoren werd ons organisatorische vermogen flink op de proef gesteld, want wat moest er een boel geregeld worden: van inhoudelijke content zoals banners, flyers en visitekaartjes tot aan tapijt, internet en meubilair. Ieder nadeel heeft in dit geval zijn voordeel, want deze heuse voorbereidingswerkzaamheden zorgen er natuurlijk wel voor dat je met het team naar zo’n dag toeleeft.


Diversiteit

Wat zo’n beurs levendig en interessant maakt is de verscheidenheid aan zowel aanbod als vraag. Zo stonden wij als ‘professionals’ op het gebied van onderwijscommunicatie naast standhouders die virtual reality technieken verkochten, of zich bezighielden met privacyfilters. Niet alleen de exposanten bleken op zo’n beurs heel divers, ook het publiek. Zo spraken wij met jonge leerkrachten die net hun opleiding hadden afgerond, maar ook met een 72-jarige man, al lang gepensioneerd maar nog steeds geïnteresseerd welke richting ons onderwijsland op gaat wat betreft IT-toepassingen en -diensten.


Teamwork als succesfactor

Waar veel mensen misschien vanuit gaan is dat een beurs zoals IPON erom draait om je als innovatief bedrijf op de kaart te zetten, maar de IPON-beurs is juist ook een plek om met klanten en je bestaande netwerk een bakje koffie te drinken. Teamwork is voor de meeste organisaties de succesfactor: Je laat met het hele team zien wat het succes achter jullie organisatie is. In ons geval is dat nieuwsgierigheid naar welke (communicatie)behoeftes er leven onder scholen en hun docenten, ouders en leerlingen; open staan voor feedback van onze gebruikers en de welwillendheid om ons te blijven ontwikkelen. Dit alles zodat onze producten relevant blijven en wij met de tijd meegroeien.


Winactie!

Degenen die ons hebben gesproken op de beurs, hebben het waarschijnlijk al gezien: als school kon je door middel van een loting kans maken op een jaar lang gratis Hoy en Schoolwiki. Binnenkort maken we bekend welke school dit is geworden.

Kortom, zo’n beurs lijkt in een eerste oogopslag te draaien om het vergroten van je naamsbekendheid. Echter, de diversiteit is het interessantste op zo’n beurs. Deze diversiteit maakt het mogelijk om te zien wat je naaste buren doen, welke vragen en behoeftes er leven en om te ontdekken hoe onze producten en wij als organisatie kunnen blijven groeien.


Op naar het volgende event

Inmiddels zijn we alweer druk bezig met voorbereidingen voor ons eigen Schoolcommunicatie event. Zien we jou op donderdag 12 maart? Indien je je nog niet hebt aangemeld, kan je dat hier doen.

Als afsluiter.... nog meer foto's! (Met dank aan Eva Leget)

Benieuwd hoe andere scholen Hoy gebruiken?

Bekijk een video case study over hoe het 4e Gymnasium communicatie per app heeft omarmd.

Bekijk de video

Verder lezen.

Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Infowijs .

Onze nieuwsbrief

We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.