Schoolcommunicatie

Schoolcommunicatie Event 2020

Geschreven door Tobias de Graaf op 14 nov. 2019

Houd jij je bezig met communicatie binnen een school of scholengroep in het VO of PO? Of dat nou is als PR-medewerker, communicatieadviseur of gewoon docent, het allereerste Schoolcommunicatie Event op 12 maart 2020 is voor jou bedoeld. Reserveer nu je plek!

De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten. Er is een reservelijst, mochten er afmeldingen zijn. Stuur ons een e-mail op info@infowijs.nl om je hiervoor aan te melden.

Waarom wordt dit georganiseerd?

Professionele communicatie wint aan terrein in het onderwijs. Dat is maar goed ook! Effectieve schoolcommunicatie heeft een positief effect op ouder- en leerlingtevredenheid, de werving, de organisatiecultuur en nog zoveel meer.

Toch bevinden de mensen die belast zijn met de schoolcommunicatie zich vaak op een eilandje binnen de school. Dit event wordt georganiseerd om van elkaar te leren, over hoe het er bij andere scholen aan toe gaat, welke werkwijzen daar worden toegepast en welk communicatiebeleid er wordt gevoerd.

Wat gaat er gebeuren?

Op 12 maart 2020 komen communicatie- en PR-medewerkers van over heel Nederland samen voor een middag met een interactief programma. Je neemt o.a. deel aan een workshop over crisiscommunicatie (Jules van de Ven), hoort van een expert over ouderbetrokkenheid (Myrthe Meurders), leert van een live interview met de voorzitter college van bestuur (Peter van Dijk, de Goudse Waarden) en gaat met elkaar in discussie over best practices op het gebied van privacy, werving, crisiscommunicatie en ouderbetrokkenheid.

Het programma vind je hieronder:

 • 13.30 – 14.00 Inloop
 • 14.00 – 14.10 Welkom door Tobias de Graaf (cofounder Infowijs)
 • 14.10 – 14.30 Workshop crisiscommunicatie 

  door Jules van de Ven, woordvoerder in de publieke sector
 • 14.30 – 15.00 Lezing ouderbetrokkenheid
  door Myrthe Meurders, expert ouderbetrokkenheid
 • 15.00 – 15.30 Interview schoolleider
  met Peter van Dijk, voorzitter college van bestuur De Goudse Waarden
 • 15.30 - 16.00 Pauze
 • 16.00 – 16.20 Discussietafel ronde 1
 • 16.25 – 16.45 Discussietafel ronde 2
 • 16.45 – 17.00 Afsluiting
 • 17.00 – 17.30 Borrel

Wie spreken er?

Bij het Schoolcommunicatie Event ga je horen van de volgende mensen:

Myrthe Meurders
Myrthe is als communicatieadviseur een veteraan in het onderwijs en kan met recht expert op het gebied van ouderbetrokkenheid worden genoemd. Zo heeft ze bij CPS Onderwijsontwikkeling en Advies gewerkt als adviseur Ouderbetrokkenheid. Nu draagt ze via haar eigen bedrijf een steentje bij aan menig organisatie, met expertise op het vlak van communiceren en samenwerken. Of het nou is als dagvoorzitter van een ouder- en leerkracht raadpleging of als trainer.

Website · LinkedIn · Twitter

Peter van Dijk
Peter is sinds augustus vorig jaar voorzitter College van Bestuur bij scholengemeenschap De Goudse Waarden. Hij heeft de schoolorganisatie vanuit tal van rollen meegemaakt. Eerder was hij niet alleen rector, maar ook leraar, decaan, teamleider en conrector bij diverse scholen. Vanuit die ervaring heeft Peter een goede blik op (het belang van) schoolcommunicatie.

LinkedIn

Jules van de Ven
Jules is als woordvoerder en persvoorlichter actief geweest voor diverse ministeries, gemeenten en onlangs voor de Tweede Kamerfractie van D66. Als media- en communicatieadviseur put hij uit o.a. deze ervaringen om op strategisch vlak advies te geven over zowel interne als externe communicatie. Of dat nou gaat om issuemanagement, crisiswoordvoering of proactieve persbenadering. Daarnaast is Jules via Infowijs ook als PR-adviseur actief geweest in het onderwijs. Al is Jules primaire relatie met het onderwijs een relatie met een onderwijzer.

Website · LinkedIn

Elkaar
Natuurlijk ga je ook van elkaar horen en leren! Er zijn collega's van tientallen scholen aanwezig uit heel Nederland, daarmee ga je in gesprek tijdens de discussietafels over best practices op uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met schoolcommunicatie.

Wie zijn wij?

Bij Infowijs houden wij ons vanaf de zijlijn bezig met schoolcommunicatie. Onze applicaties worden gebruikt bij scholen door heel Nederland om de communicatie met ouders en leerlingen vorm te geven, waardoor wij hier met allerlei scholen over spreken.

Van ISK tot praktijkonderwijs en van gymnasium tot vmbo-tl, we merken dat er bij elke school grote belangstelling is naar de communicatiepraktijken van anderen. Met dit event willen wij de communicatie professionals in het onderwijs dan ook een steuntje in de rug bieden.

Waar vindt het plaats?

Je bent op 12 maart welkom op de Bella Vistastraat 142 in Amsterdam.

Kom je met het OV? Vanaf Amsterdam Amstel is het één stop met de metro tot Spaklerweg, waarna je er binnen een paar minuutjes lopen bent.

Kom je met de auto? Op 100 meter lopen bevindt zich een groot parkeerterrein (ingang bij de McDonalds), waar de eerste anderhalf uur gratis kan worden geparkeerd.

Hoeveel kost het?

Er wordt €80,- gerekend voor deelname, om de kosten van het event te dekken. Voor medewerkers van scholen die Hoy of de Schoolwiki in gebruik hebben, is het event gratis.

Hoe geef ik me op?

De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten. Er is een reservelijst, mochten er afmeldingen zijn. Stuur ons een e-mail op info@infowijs.nl om je hiervoor aan te melden.

Benieuwd hoe andere scholen Hoy gebruiken?

Bekijk een video case study over hoe het 4e Gymnasium communicatie per app heeft omarmd.

Bekijk de video

Verder lezen.

Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Schoolcommunicatie .

Onze nieuwsbrief

We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.