Vandaag lanceren we Hoy web beta, de vernieuwde versie van Hoy web voor docenten. Dat betekent dat alle docenten nu de optie zien om te wisselen naar een nieuwe versie van Hoy web. Met deze blog geven we jullie graag inzicht in onze werkwijze: de aanloop naar deze nieuwe versie van Hoy web, waarom we ervoor kiezen een beta uit te rollen en hoe we deze zullen doorontwikkelen.
Het begin van Hoy web
Eerst kijken we even terug op de oorsprong van Hoy web. Hoy was initieel alleen bedoeld als een mobiele communicatie app voor ouders, leerlingen en docenten. Echter kregen we in 2018 - het eerste jaar dat Hoy in gebruik was - zoveel vragen van docenten over een mogelijke webversie, dat we dit verder zijn gaan onderzoeken. De achterliggende redenen: het typt makkelijker bij lange teksten, geeft overzicht bij intensief gebruik én sommige docenten gebruiken liever hun privé telefoon niet voor de werkcommunicatie.
Dit betekende voor ons het startschot van Hoy web: we hebben vrij snel, op basis van de Hoy admin (voor schoolbeheerders), een eerste versie van Hoy web gelanceerd in 2019. Met daarin enkele basisfunctionaliteiten van formulieren en berichten. Echter is de ontwikkeling van Hoy web daar direct ook gestopt, eerst door een focus op de stabiliteit van de app en vervolgens door de herontwikkeling van een groot deel van de technische basis van Hoy.
Nieuwe tech
De afgelopen anderhalf jaar is van groot belang geweest voor de technische kant van Infowijs. Ons development team is gegroeid en we zijn, nadat een eerste versie van Hoy zich als communicatiesysteem had bewezen, expres (opnieuw) bij nul begonnen. Dit in het kader van toekomstbestendigheid: we ontwikkelen een platform wat niet 100.000 gebruikers maar meer dan 1.000.000 gebruikers makkelijk aan zou moeten kunnen.
Deze 'herontwikkeling' gold initieel vooral voor de 'achterkant' van onze applicaties, maar we zijn trots met de lancering van Hoy web beta nu ook de eerste volledige nieuwe applicatie aan de 'voorkant' te lanceren, die gebruik maakt van deze nieuwe tech.
Naast dat Hoy web beta gebruiksvriendelijker, responsiever en sneller is, hebben we ook nieuwe functionaliteiten geïntroduceerd.
Waarom beta?
Naast dat Hoy web beta gebruiksvriendelijker, responsiever en sneller is, hebben we ook functionaliteiten geïntroduceerd, die misten in de oude Hoy web voor docenten. Zo is het nu mogelijk om aan Groepsgesprekken deel te nemen via Hoy web, of een Gesprek met meerdere losse ontvangers te openen.
Door echt samen met docenten te werken aan het nieuwe Hoy web en daarmee een nieuwe iteratie van ons ontwerp en onze producten te lanceren is echt heel erg fijn. Meteen nadat wij weer nieuwe functionaliteiten hebben opgeleverd horen en zien we direct hoe mensen ermee aan de slag gaan. Voor een product-team is er niks fijners dan iets te maken waar mensen echt blij van worden!
- Patrick van Marsbergen, Lead Development van Infowijs
Momenteel betreft de Hoy web beta alleen de Berichten functionaliteit. Dit is ook de reden dat Hoy web nog in beta is: we voegen de komende tijd stukje voor stukje nieuwe functionaliteiten toe aan Hoy web beta. Zo wordt het later dit schooljaar mogelijk om nieuwe berichten aan te maken via de beta en gaan we daarna ook de Formulieren functionaliteit volledig vernieuwen (op dit moment worden docenten hiervoor nog teruggestuurd naar de oude versie). In een later stadium zullen waarschijnlijk ook de Nieuws en Kalender functionaliteiten worden toegevoegd. Uiteindelijk is ons doel om Hoy web qua functionaliteit volledig gelijk te trekken aan de mobiele app.
Daarnaast maken we continu aanpassingen op basis van jullie feedback. Heb je ideeën over hoe we Hoy web beter kunnen maken voor docenten? Klik dan in de beta rechtsboven op 'Support' en start een chat met ons, of stuur een e-mail naar support@infowijs.nl.
Aan de slag
Hoy web beta is nu voor alle docenten te activeren door in Hoy web in te loggen en bovenaan hun berichten het schuifje 'Probeer de Hoy web beta' aan te zetten. (Zie je dit schuifje nog niet? Ververs dan de pagina.) Je kan de beta vervolgens te allen tijde uit door weer op de knop 'Beta verlaten' te klikken.