Hoy

Hoe Hoy gebruiksvriendelijkheid in schoolcommunicatie centraal stelt

Geschreven door Robin Petter op 14 mei 2024

Wanneer we het hebben over schoolcommunicatie, is gebruiksvriendelijkheid van een tool minstens net zo belangrijk als alleen de functionaliteiten. De gebruikersgroep binnen een school is breed en divers - van tech-savvy leerlingen tot docenten en ouders met verschillende niveaus van digitale behendigheid.

Dit vraagt om een communicatietool die supersimpel is voor alle gebruikers. Niet alleen efficiënt en effectief, maar ook intuïtief en makkelijk. In deze blogpost duiken we in de kenmerken die een communicatietool gebruiksvriendelijk en effectief maken en laten we zien hoe Hoy deze belangrijke behoefte vervult.

Gebruiksgemak voor verschillende apparaten

Bij het ontwerpen van een communicatietool staat één ding voorop: het moet supersimpel eenvoudig zijn in gebruik, ongeacht het apparaat. Of je nu de voorkeur hebt voor een smartphone, laptop of tablet, de tool moet naadloos aansluiten bij jouw keuze. Hoy is precies met deze gedachte ontwikkeld, in co-creatie met middelbare scholen.

Voor leerlingen en ouders is de mobiele app van Hoy ideaal; snel schakelen en geïnformeerd blijven was nog nooit zo makkelijk. Wil je als docent of schooladministratie liever werken vanaf een groter scherm? Voor hen hebben we de webversie van Hoy. Deze veelzijdigheid in toegankelijkheid maakt het communiceren niet alleen makkelijker, maar ook efficiënter. Precies wat je wenst binnen een dynamische schoolomgeving. Plus, Hoy laat je de app personaliseren zodat het echt jouw schoolapp wordt, perfect passend bij de huisstijl van je school.

We zijn inmiddels ook bezig met een webversie voor leerlingen, mede door de opkomst van de mobielvrije school. We houden je op de hoogte via onze nieuwsbrief en onze Linkedin-pagina.

  Flexibiliteit in communicatievormen

  Communicatie binnen een school is allesbehalve statisch; het varieert van persoonlijke, 1-op-1 gesprekken tot groepsgesprekken voor de hele klas en van dagelijkse updates tot spoedmeldingen tijdens een crisis. Het is daarom van belang dat de communicatietool die wordt gebruikt net zo flexibel is als de gesprekken die plaatsvinden, zonder omwegen en ingewikkelde handelingen.

  Met Hoy kun je deze diverse communicatievormen eenvoudig beheren. Wil je een groepsgesprek starten voor een speciale gebeurtenis of moet je belangrijke informatie snel delen met iedereen op school? Geen probleem. Hoy maakt het mogelijk om moeiteloos de juiste communicatievorm te kiezen, precies wanneer dat nodig is. Dit zorgt voor een stroomlijning van het communicatieproces, wat essentieel is om iedereen goed geïnformeerd en betrokken te houden.

  Lees hier het interview met bestuurder Peter de Visser van bestuurder Stad & Esch en CSG Dingstede hoe Hoy hen heeft geholpen tijdens een crisissituatie.

  Toegankelijkheid voor alle gebruikers

  Een krachtige communicatietool moet intuïtief zijn voor iedereen, ongeacht hun technische vaardigheden. Je wilt namelijk voorkomen dat je gebruikers uitsluit, mede omdat dit invloed heeft op de adoptie. Hoy doet dit met een gebruiksvriendelijke interface die zowel nieuwkomers als ervaren tech-gebruikers aanspreekt.

  De app biedt aanpasbare taalinstellingen en een duidelijke tutorial voor nieuwe gebruikers, waardoor het toegankelijk is voor een breed publiek. Ook is er een nachtmodus die het comfort van langdurig gebruik verhoogt. Door deze functies is Hoy niet alleen makkelijk in gebruik, maar stimuleert het ook een brede adoptie binnen de gehele schoolgemeenschap.

  Kom je er toch niet uit, dan hebben we een uitgebreid Support Center die je wegwijs maakt in de app!

  Wat maakt Hoy een gebruiksvriendelijke communicatietool?

  Samenvattend biedt een effectieve communicatietool zoals Hoy:

  • Een mobiele app die ook functioneel is op andere apparaten zoals tablets en laptops;

  • De mogelijkheid om verschillende communicatievormen te faciliteren;

  • Een gebruikerservaring die toegankelijk is voor alle leeftijden en vaardigheidsniveaus.

  Hoy onderscheidt zich als essentiële tool voor middelbare scholen die streven naar gebruiksvriendelijkheid voor alle gebruikersgroepen. Het is hiermee de nieuwe standaard voor schoolcommunicatie, zodat de school en docenten makkelijk contact houden met ouders en leerlingen.

  Wil je meer lezen over de belangrijkste kenmerken van een effectieve communicatietool? Lees dan onze blogpost of vraag ons gratis magazine aan!  Ken je Hoy al?

  Met Hoy krijgt elke school een eigen mobiele app. Eén centraal communicatiekanaal waarin de school en docenten makkelijk contact houden met ouders en leerlingen.

  Meer weten?

  Verder lezen.

  Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Hoy .

  Onze nieuwsbrief

  We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.