Schoolwiki

How-to: Schoolwiki zoekwidget plaatsen

Geschreven door Thomas Schoffelen op 14 mei 2019

De zoekfunctie staat centraal in de Schoolwiki: de juiste tekst, documenten en medewerkers zijn daarmee zo gevonden. Spelfout of niet. Het vormt zo het startpunt voor alle ouders, leerlingen en medewerkers die iets willen opzoeken.

In die context kregen we de vraag of de Schoolwiki zoekfunctie ook direct vanaf de schoolwebsite kan worden gebruikt, zodat de Schoolwiki als kennisbank beter aansluit op de website. Daarom introduceren we de Schoolwiki zoekwidget, waarmee ouders en leerlingen nóg sneller bij dat stukje informatie zijn! Lees hieronder hoe je de zoekwidget op je website zet.

Zoeken binnen de Schoolwiki

De zoekwidget kan op twee manieren worden geïmplementeerd:

Methode 1: Wordpress Schoolwiki plugin

Gebruikt je school Wordpress om de site te beheren? Dan hebben we een speciale Schoolwiki-plugin om eenvoudig het widget toe te voegen aan de website. Download het hier, en upload de ZIP file vervolgens in Wordpress onder Plugins > Nieuwe toevoegen > Bestand uploaden.

Via het Schoolwiki menu dat verschijnt kun je de kleur, titel, en andere details van het widget aanpassen.

Methode 2: Handmatig toevoegen via HTML

Je kunt het widget ook handmatig toevoegen door een paar regels HTML-code toe te voegen aan je website. Als je niet weet hoe dat moet, neem dan contact op met de ontwikkelaar van je website.

Op deze pagina vindt je alle details over de handmatige integratie. Perfect om door te sturen naar de beheerder van de website!

Ken je Schoolwiki al?

Via de slimme zoekfunctie van de Schoolwiki, hebben ouders inzicht in alle schoolinformatie. Overal en op elk apparaat.

Meer weten?

Verder lezen.

Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Schoolwiki .

Onze nieuwsbrief

We delen onze nieuwtjes, ideeën en wat ons verder opvalt ook in onze nieuwsbrief! Ontvang ons relaas eens per twee maanden in je mailbox.