Schoolwiki

Dit vinden ouders de belangrijkste schoolgids onderwerpen anno 2021

Geschreven door Lisanne Tuin op 26 mrt. 2021

Ieder jaar is het voor scholen verplicht een schoolgids te schrijven. Het is daarbij noodzakelijk dat informatie goed vindbaar is. Indien de zoektocht te lang duurt, dan haken ouders af en – nog belangrijker – dan keren ze niet meer terug naar de schoolgids om antwoorden te verkrijgen. Dat betekent anticiperen op verwachtingen van ouders.

Met de slimme zoekmachine die centraal staat in onze Schoolwiki, hebben wij over het afgelopen jaar uit duizenden verschillende zoekwoorden kunnen destilleren wat de meest gezochte onderwerpen zijn in een schoolgids. Hier zetten we ze voor jou op een rijtje.

1. (School)vakantie/vrij

  Het meest gezochte onderwerp, blijft met stip op nummer één de vakanties. Dit is het allereerste wat ouders aan het begin van het nieuwe schooljaar alvast in hun agenda willen noteren.

  2. Toetsen/examens/PTA

   Afhankelijk van in welk leerjaar een kind zit, zoeken ouders vaak naar zoektermen als: ‘toetsen’, ‘examens’, ‘PTA’. Zorg er dus voor dat ouders ook met synoniemen altijd op de goede pagina terechtkomen.

   3. Magister/Somtoday

    Een derde veel gebruikte zoekterm is die van het leerlingenadministratiesysteem. Ouders willen vaak graag op de hoogte worden gehouden van de voortgang van hun kind. Het is dus handig om deze koppeling goed zichtbaar te maken op je website

    4. Rooster/zermelo

     Lang niet alle ouders, maar zeker een groot deel vindt het belangrijk om betrokken te zijn bij het leerproces van zijn of haar kind en is dan ook graag op de hoogte van de vakken die zijn/haar kind volgt.

     5. Schooltijden

      Hoe laat begint het eerste lesuur? En hoe laat kan ik mijn kind weer thuis verwachten? Maar ook zaken als een verkort schoolrooster, bijvoorbeeld in verband met een docentenvergadering op dinsdag, zijn handig om zichtbaar te maken voor ouders

      6. Docenten/personeel/directie

       Een andere veel gezochte zoekterm is docenten/personeel of directie. Ouders willen vaak contact opnemen met een mentor, een teamleider, of de directeur en zoeken vaak de contactmogelijkheden van de desbetreffende persoon.

       7. Contact

        Naast docenten, teamleiders of directeuren willen ouders ook makkelijk de administratie van de school kunnen bereiken, bijvoorbeeld als een kind ziek is of naar de orthodontist moet. Bedenk dus goed waar je deze informatie plaatst.

        8. Verlof/verzuim/ziek

         Door duidelijk te vermelden met wie ouders contact op moeten nemen, bespaar je iedereen een hoop moeite!

         9. Groep 8

          Als je schoolgids goed vindbaar is op de website, kijken ook veel ouders van groep 8 naar de informatie van de schoolgids. Op basis daarvan beslissen ze onder andere of ze de school geschikt vinden voor hun kind. Een schoolgids is daarmee ook zeker een belangrijk onderdeel van leerlingenwerving.

          10. Corona

           En op 10, hoe kan het ook anders: corona. Ouders willen graag makkelijk updates kunnen vinden. Zeker in een jaar waarin er veel veranderingen zijn is het handig als je schoolgids interactief en makkelijk bij te werken is. Op deze manier blijven ouders ook terugkomen naar je schoolgids, omdat de informatie altijd actueel is.

           Ken je Schoolwiki al?

           Via de slimme zoekfunctie van de Schoolwiki, hebben ouders inzicht in alle schoolinformatie. Overal en op elk apparaat.

           Meer weten?

           Verder lezen.

           Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Schoolwiki .

           Onze nieuwsbrief

           We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.