Klantcase

Groene Hart Scholen kiest voor duidelijke communicatie!

De uitdaging

De Groene Hart scholengroep zocht naar een innovatieve wijze om hun schoolgids vorm te geven. Mét dezelfde info (en zelfs meer), maar dan online, toegankelijker en gebruiksvriendelijker.

Het resultaat

In de Schoolwiki hebben alle vijf de Groene Hart Scholen een eigen gedeelte, zodat ouders de héle Schoolwiki kunnen doorzoeken, maar ook alleen een specifieke school en info van de koepel.

Producten toegepast

Scholenkoepel

SCOPE scholengroep

Leerlingenaantal

3200-3400

Klant sinds

Juli 2018

Over Groene Hart Scholen

Maar liefst vijf scholen in Alphen aan den Rijn kunnen zich met trots een Groene Hart school noemen: Groene Hart Leerpark, Groene Hart Topmavo, Groene Hart Lyceum, Groene Hart Rijnwoude en Groene Hart Praktijkschool.

Eén scholengroep waarbij er zowel veel gecommuniceerd wordt vanuit Groene Hart als koepel, als vanuit de scholen zelf. Dat hebben we samen gestroomlijnd.

Schoolwiki met deelscholen

Samen met Groene Hart scholen hebben we een grote nieuwe functionaliteit ontwikkeld en geïntroduceerd: scholenkoepels kunnen in één Schoolwiki meerdere scholen een eigen subomgeving geven, naast een algemeen gedeelte met info over de scholengroep. Zoek je vanuit de scholengroep? Dan zie je de resultaten van alle scholen, netjes met labeltjes gesorteerd. Zoek je vanuit één van de subomgevingen? Dan zie je alleen de resultaten van die school, als ook de resultaten uit de algemene info.

Op deze manier had de Groene Hart scholengroep maar één plek waar de algemene informatie moest worden aangepast (in plaats van vijf), en kon er per school een beheerder worden aangewezen voor de schoolspecifieke informatie. Doordat rond deze tijd ook de redactie functionaliteit werd geïntroduceerd, konden deze beheerders ook makkelijker met hun collega's samenwerken om de informatie uit de Schoolwiki te redigeren.

Inmiddels hebben velen het voorbeeld gevolgd wat door Groene Hart Scholen is gezet: de Schoolwiki wordt door scholengroepen uit heel Nederland gebruikt, die daarmee informatie voor meerdere scholen op één plek organiseren.

40000

Bezoekers per jaar

5

Deelscholen

Start met Hoy

Inmiddels is Groene Hart Praktijkschool als eerste van de Groene Hart Scholen ook met Hoy begonnen, om naast de informatie ook de communicatie met ouders en leerlingen efficiënter en gebruiksvriendelijker te organiseren.

Benieuwd hoe andere scholen Hoy gebruiken?

Bekijk een video case study over hoe het 4e Gymnasium communicatie per app heeft omarmd.

Bekijk de video