Klantcase

A. Roland Holst College gooit de communicatie over een andere boeg!

De uitdaging

Na de Gooise Praktijkschool is het A. Roland Holst College als tweede school binnen de Gooise Scholen Federatie begonnen met Hoy. De school was namelijk ook op zoek naar een tool voor effectieve schoolcommunicatie. Dit middel moest de lijnen tussen de school en de ouders verkorten en de balans tussen werk en privé voor docenten verhogen.

Het resultaat

Via Hoy communiceren de ouders en leerlingen nu snel en gemakkelijk via de app op hun mobiel met de school. Het sturen van een bericht naar de mentor of het invullen van een formulier van de school is zo gepiept. Docenten ervaren hetzelfde gebruikersgemak en profiteren bovendien van een aantal handige privacy functies, zodat ze werk en privé goed kunnen scheiden.

Producten toegepast

Scholenkoepel

Gooise Scholen Federatie

Leerlingenaantal

1200-1400

Klant sinds

Mei 2021

Over het A. Roland Holst College

Deze VO school kijkt verder dan cijfers en resultaten. Hier staat centraal hoe het kind zich voelt en de schoolperiode ervaart. Dit bereiken ze o.a. door een breed scala aan onderwijs te bieden en te zorgen voor veel begeleiding voor elke leerling.

Schoolcommunicatie met de Roland Holst app

De school heeft gekozen voor hun eigen branded app. Door toepassing van bepaalde huisstijl elementen ziet de Roland Holst app er herkenbaar uit voor zowel huidige als toekomstige ouders en leerlingen. Zo sluit de app naadloos aan bij de rest van de communicatie middelen zoals de website.

Ouders en leerlingen sturen via de app berichten naar de school, vullen een formulier in om bijvoorbeeld een kluisje aan te vragen of een verlof aanvraag te doen en volgen het nieuws via de nieuwsfunctie.

Docenten en mentoren communiceren via de app op een laagdrempelige en toegankelijke manier met ouders, leerlingen én collega's. En de administratie van de school heeft zelfs toegang tot een eigen dashboard, van waaruit ze nieuws plaatsen, statistieken inzien en ook berichten of formulieren kunnen sturen. Hierdoor is er voor iedereen meer overzicht qua communicatie en ontstaan er kortere lijnen.

86%

van de gezinnen gebruikt de app

96%

van de gezinnen in leerjaar 1 gebruikt de app

Benieuwd hoe andere scholen Hoy gebruiken?

Bekijk een video case study over hoe het 4e Gymnasium communicatie per app heeft omarmd.

Bekijk de video