Hoy

Hoy Web voor leerlingen en ouders

Geschreven door Robin Petter op 09 sep. 2024

Soms heb je plotselinge veranderingen in het schoollandschap, waardoor je zoveel vragen van de school krijgt dat je er iets mee moet. Vorig jaar was zo’n moment: de mobielvrije school. De roep vanuit de scholen naar een webversie van Hoy voor leerlingen werd steeds heviger.

Het afgelopen schooljaar 2023-2024 kwamen steeds meer scholen bij ons met de vraag: komt er een webversie voor leerlingen en zo ja, wanneer is deze beschikbaar?

We hebben de hele zomervakantie hard doorgewerkt en zijn dan ook trots om te kunnen zeggen: het is er!

Co-creatie zit in ons DNA
Afgelopen schooljaar zagen we een nood bij scholen door een verandering in wetgeving: het verbod op mobieltjes (meer hierover lees je in onze blogpost). Hierdoor hadden steeds meer scholen het plan om geheel mobielvrij te worden of waren ze stappen daartoe aan het zetten.

We snapten daarom heel goed dat scholen vrij plotseling tegen problemen aanliepen, want hoe kun je dan bijvoorbeeld via Hoy je leerlingen bereiken tijdens lesuren, als de mobieltjes worden verbannen? Aan ons de taak om de best mogelijke oplossing te verzinnen in een realistisch tijdsbestek. Co-creatie gaat verder dan alleen het product lanceren - het uit zich ook in de doorontwikkeling. ;)

Hoy Web voor leerlingen
Om zo snel mogelijk live te kunnen gaan, hebben we ons gefocust op de meest basale functies, met het uitgangspunt: als de school en docenten leerlingen willen bereiken tijdens lestijden, dan moet dat met deze versie mogelijk zijn.

Hoy Web - Berichten functionaliteit

In de webversie voor leerlingen zitten daarom nu twee functionaliteiten: Berichten en Nieuws. Als leerlingen een bericht ontvangen, kunnen ze in de webversie reageren. Dit kan voor alle soorten gesprekken: een gesprek en een groepsgesprek.

Hoy Web - Berichten functionaliteit reageren


Leerlingen kunnen nog geen gesprek starten via de webversie. Dit is een functionaliteit die we later willen toevoegen, maar vanwege de urgentie hebben we gekozen om deze versie alvast te lanceren. Daarnaast hebben leerlingen nu ook via de webversie toegang tot het Nieuws.

Kunnen ouders ook de Hoy webversie gebruiken?
Als leerlingen de webversie van Hoy kunnen gebruiken, hoe zit het dan met de ouders? Tromgeroffel… ook zij kunnen de webversie gebruiken!

Hoy web voor ouders - Nieuws functionaliteit

Omdat we deze versie voor leerlingen hebben gemaakt, kunnen ouders hierop meeliften. Zij gebruiken namelijk dezelfde versie van Hoy Web. Alle functionaliteiten zoals genoemd bij de leerlingen versie, gelden dus ook voor de ouders. Ook toekomstige nieuwe functionaliteiten die we voor de leerlingenversie gaan ontwikkelen (zoals een bericht opstellen), zullen dan direct voor de ouders beschikbaar zijn.

Ken je Hoy al?

Met Hoy krijgt elke school een eigen mobiele app. Eén centraal communicatiekanaal waarin de school en docenten makkelijk contact houden met ouders en leerlingen.

Meer weten?

Verder lezen.

Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Hoy .

Onze nieuwsbrief

We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.