Hoy

Hoe Hoy het bereik van communicatie op middelbare scholen vergroot

Geschreven door Robin Petter op 19 feb. 2024

In de dynamische wereld van onderwijscommunicatie is het essentieel dat elke boodschap zijn doelgroep bereikt. Of het nu gaat om het faciliteren van directe communicatie tussen docenten en ouders, informeren van ouders over aankomende evenementen of het delen van belangrijke updates met leerlingen, de efficiëntie van schoolcommunicatie hangt af van het bereik en de mogelijkheden van de gebruikte tool.

In deze blogpost duiken we in de essentie van een effectieve communicatietool en hoe het middelbare scholen kan helpen het bereik van de schoolcommunicatie te vergroten. En, uiteraard, hoe de communicatie app Hoy hierbij kan helpen.

Gerichte communicatie

Het eerste waar je op moet letten bij het kiezen van een communicatietool is het bereik. Dit is cruciaal voor de vrijheid om écht met elkaar te kunnen communiceren. Het moet mogelijk zijn om iedereen binnen de school te bereiken: van scholen met meerdere locaties tot specifieke leerjaren en zelfs individuele gebruikers zoals ouders, leerlingen en docenten.

Hoy maakt gerichte communicatie mogelijk naar deze individuele of groepen gebruikers, zonder omwegen. Of het nu gaat om berichten die specifiek relevant zijn voor ouders van een bepaalde jaarlaag, een vragenlijst voor een specifieke lesgroep, of een 1-op-1 gesprek tussen een ouder en een docent, Hoy zorgt ervoor dat iedereen eenvoudig bereikbaar is.

Wil je lezen hoe Stad & Esch Hoy inzet voor de dagelijkse communicatie? Lees dan hier het interview met adviseur communicatie & PR Milou Mensing.

  Individuele gebruikers samenbrengen in een groep

  Een ander belangrijk aspect is de flexibiliteit om individuele gebruikers uit verschillende groepen samen te brengen. In bepaalde situaties, zoals bij een examenklas, wil je mogelijk tijdelijk belangrijke informatie delen met een samengestelde groep. Of bijvoorbeeld bij een schoolreisje, waarbij er leerlingen en docenten van verschillende klassen meegaan en je deze (tijdelijk) wilt samenvoegen in één groep.

  Hoy biedt de mogelijkheid om deze verschillende personen in een aangepaste groep samen te brengen, waardoor scholen vooraf kunnen overwegen hoe ze het beste kunnen communiceren in unieke situaties. Daarnaast haalt Hoy ook automatisch 18+ leerlingen uit Somtoday en Magister, zodat je deze groep gemakkelijk in één keer kunt bereiken.

  Controle over communicatiestromen

  Met de toenemende hoeveelheid digitale prikkels is het belangrijk om de impact van schoolcommunicatie op de dagelijkse berichtenstroom van gebruikers niet te onderschatten. Eén van de dingen die je wilt voorkomen is dat je berichten niet meer gelezen worden.

  Hoy biedt scholen de mogelijkheid om te bepalen hoe communicatie verloopt, wie initiatief kan nemen in gesprekken, en hoe de berichtenstroom beheerd wordt. Dit stelt scholen in staat om een evenwicht te vinden tussen bereikbaarheid en ‘overcommunicatie’, waardoor de effectiviteit van elke verzonden boodschap wordt gemaximaliseerd.

  Hoe vergroot je het bereik met Hoy?

  Samenvattend, een effectieve communicatietool zoals Hoy biedt:

  • Gerichte communicatie naar alle diverse groepen en individuele gebruikers binnen de school;
  • Flexibiliteit om individuele gebruikers voor specifieke gelegenheden in samengestelde groepen te plaatsen;
  • Controle over communicatiestromen om de kwaliteit van de schoolcommunicatie te waarborgen.

  Hoy onderscheidt zich als een essentiële tool voor middelbare scholen die streven naar efficiënte, doelgerichte communicatie. Met Hoy kan jouw school het bereik en de impact van haar communicatie vergroten, terwijl je tegelijkertijd de controle behoudt over de berichtenstroom. Zo houden de school en docenten makkelijk contact met ouders en leerlingen.

  Wil je meer lezen over de belangrijkste kenmerken van een effectieve communicatietool? Lees dan onze blogpost of vraag ons gratis magazine aan!  Ken je Hoy al?

  Met Hoy krijgt elke school een eigen mobiele app. Eén centraal communicatiekanaal waarin de school en docenten makkelijk contact houden met ouders en leerlingen.

  Meer weten?

  Verder lezen.

  Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Hoy .

  Onze nieuwsbrief

  We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.