Hoy

Hoy update augustus 2020: Doorlopende formulieren, inloggen via web en meer

Geschreven door Tobias de Graaf op 13 aug. 2020

De zomervakantie zit er alweer bijna op en wij hebben - ondanks de hitte - niet stilgezeten! Zo is het volledige authenticatiesysteem van de grond af aan opnieuw ontwikkeld, zodat Hoy nu sneller én veiliger is. Dat betekent voor jullie onder andere dat de inlogpagina is vernieuwd. Daardoor kunnen docenten zonder app nu ook inloggen via web.

De grootste nieuwe functionaliteit betreft doorlopende formulieren, waarmee formulieren in de app kunnen worden gezet die altijd kunnen worden ingevuld. Denk aan verlofformulieren, absentieformulieren of wellicht wel een intern formulier dat alleen zichtbaar is voor medewerkers. De ingevulde formulieren komen netjes aan op het opgegeven e-mailadres en zullen binnenkort ook in het dashboard zichtbaar worden.

Indien jullie school ook de Schoolwiki gebruikt, is het nu mogelijk om pagina's en documenten af te schermen zodat ouders, leerlingen en/of medewerkers zich via Hoy moeten verifiëren. Hiervoor verwijzen we jullie naar de Schoolwiki update van deze maand.

Verder zit deze update weer bomvol optimalisaties. Zo is de synchronisatie van de berichten (na inloggen op de app) 10x sneller! Voor nu hebben we alle wijzigingen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Voor ouders, leerlingen en docenten (app):

 • Alle gebruikers zien nu Hoy Scan in het laatste tabje 'Meer' in de app. Dit heeft Overnemen op web vervangen en kan door docenten worden gebruikt om in te loggen op Hoy voor web of door alle gebruikers om afgeschermde Schoolwiki content te bekijken.
 • Nadat we meerdere keren feedback over de naamgeving van Acties hebben gekregen, hebben we Acties nu hernoemd naar Formulieren.
 • Indien er doorlopende formulieren zijn ingesteld, ziet de ingestelde filtergroep dit in het Formulieren tabje.
 • Alle voltooide formulieren zijn nu verzameld in een archief (net als bij Berichten), zodat het Formulieren tabje overzichtelijk blijft.
 • De berichtensynchronisatie is verbeterd. Als je opnieuw moet inloggen, worden al je berichten binnen een paar seconden ingeladen.

Voor docenten (web):

 • Docenten die de app niet kunnen of willen gebruiken, kunnen nu ook inloggen op Hoy voor web via <schoolnaam>.hoyapp.nl. Ze worden gevraagd hun e-mail te verifiëren, waarna de browser via een cookie onthoudt dat de docent is ingelogd.

Voor schoolbeheerders (web):

 • Inloggen voor beheerders is verbeterd en veiliger gemaakt: dit gebeurt nu zonder wachtwoord. Je kan met de app de QR code scannen (via Hoy Scan in het laatste tabje) om in te loggen of jezelf via je mail verifiëren. Daarna onthoudt de browser via een cookie dat de docent is ingelogd.
 • Er kunnen nu Doorlopende formulieren worden aangemaakt. Onder Formulieren vind je het tabje 'Doorlopend', waar je nieuwe formulieren kunt aanmaken of bewerken die altijd zichtbaar zijn in de app en kunnen worden ingevuld.
  • Je kan filtergroepen gebruiken om een doorlopend formulier alleen maar zichtbaar te maken voor een deelschool of bijvoorbeeld alleen voor medewerkers.
  • De ingevulde formulieren komen (samen met informatie over de gebruiker die het formulier heeft ingevuld) binnen op een of meerdere e-mailadressen die je zelf kan opgeven. In de toekomst zullen de antwoorden ook in het dashboard zichtbaar zijn.
 • Nieuwsfeeds werken nu met filtergroepen, net zoals dat al kon bij nieuwsartikelen. Zo kan je Facebook, Instagram, Twitter of RSS feeds alleen zichtbaar maken voor een specifieke groep gebruikers, bijvoorbeeld een deelschool.

Verder hebben we een hoop kleine bugs gefixt en verbeteringen doorgevoerd. Merk je toch dat iets niet goed loopt? Laat het ons weten!

Ken je Hoy al?

Met Hoy krijgt elke school een eigen mobiele app. Eén centraal communicatiekanaal waarin de school en docenten makkelijk contact houden met ouders en leerlingen.

Meer weten?

Verder lezen.

Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Hoy .

Onze nieuwsbrief

We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.