Brugger

De resultaten van de Brugger pilot!

Geschreven door Thom Rietberg op 18 mei 2024

De inschrijffase voor brugklassers zit erop en het is tijd om terug te kijken naar de pilotfase van Brugger. Meteen het goede nieuws: alle 14 scholen die deelnamen aan de pilot met Brugger hebben succesvol gebruik gemaakt van onze nieuwe digitale aanmeldtool. Met meer dan 3500 aanmeldingen kunnen we terugkijken op een vlekkeloze lancering, waarbij het proces vrijwel geheel zonder ondersteuning verliep.

Dit was voor ons een zeer leerzaam proces, de enige contactmomenten die tijdens de inschrijfperiode nodig waren, zijn gebruikt om extra basisscholen toe te voegen aan de vragen (dit waren scholen die niet in de DUO-lijst stonden) en om de scholen te attenderen op inschrijvingen waar het e-mailadres niet correct was. Al met al een startpunt om de komende jaren op verder te bouwen.

Feedback

Na de pilotfase hebben we uitgebreid feedback verzameld van de deelnemende scholen. Deze feedback geeft een duidelijk beeld hoe Brugger werd ontvangen en waar er nog ruimte is voor verbetering. Meest in het oog springend voor ons was de vraag: 'Was het verwerken van de aanmeldingen dit jaar makkelijker of moeilijker dan voorheen?'. Immers, dit was één van de twee doelen die we gesteld hadden voor Brugger. Gelukkig resulteerde deze vraag in een score van 4.5 uit 5. Scholen zien unaniem een verbetering in de verwerking van de vragen, met een administratieve lastenverlaging tot gevolg.

Een ander belangrijk aspect was de drempelverlaging voor ouders en leerlingen om zich aan te melden. Twee derde van de respondenten vond dat Brugger dit proces had vergemakkelijkt. Gelukkig hebben we nog een aantal ideeën om die andere derde over de streep te trekken!

Ook het stuk 'co-creatie' is erg positief bevonden. Bij Infowijs proberen we scholen bij de besluitvorming te betrekken, immers: zij gaan het product uiteindelijk gebruiken. Zowel de sessies met Infowijs als het waarmaken van de verwachtingen werden met respectievelijk een 4.3 en 4.2 beoordeeld.

Toekomstplannen

Op basis van de feedback van de pilotscholen is er ook gekeken waar we de komende tijd op kunnen focussen. Gebruikers willen graag de mogelijkheid hebben om data zelf om elk moment te kunnen kunnen exporteren en meer mogelijkheden te krijgen in het aanpassen van de vragen. Daarnaast is er veel vraag naar integratie met systemen zoals SomToday en Magister, wat zal zorgen voor een naadloze data-overdracht. Ook de toevoeging van BSN-verificatie staat hoog op de lijst, om de nauwkeurigheid en veiligheid van de aanmeldingen verder te verbeteren. Al deze wensen nemen we natuurlijk mee in de doorontwikkeling!

We kijken terug op een leerzame en leuke fase met enthousiaste scholen! Deze pilot-fase legt echt de fundering van het product, iets wat we eerder bij Schoolwiki en Hoy ook al zijn doorgegaan. Meer dan 3.000 aanmeldingen, zonder problemen, is voor ons een enorm signaal dat we met Brugger op de goede weg zitten. We kijken daarom enorm uit om Brugger verder te ontwikkelen en uit te breiden, zodat volgend jaar meer scholen kunnen profiteren van de voordelen die deze tool biedt. Mocht je interesse hebben om Brugger volgende aanmeldperiode ook in gebruik te nemen, bezoek dan Brugger.nl of neem contact met ons op.

Met dank aan alle pilotscholen die ons hebben ondersteund tijdens deze pilotfase!

Vanaf nu ook aanmelden digitaal?

Met Brugger laat je ouders hun kinderen eenvoudig online aanmelden voor jullie middelbare school. Terwijl jullie alle aanmeldingen makkelijk controleren en doorzetten naar het administratiesysteem.

Meer weten?

Verder lezen.

Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Brugger .

Onze nieuwsbrief

We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.