Klantcase

Olympia College doet aan eigentijdse communicatie

De uitdaging

Ouders en leerlingen bleken niet goed genoeg bereikbaar via e-mail, wat er o.a. voor zorgde dat docenten zelfs hun privé Whatsapp inzetten.

Het resultaat

Met de inzet van Hoy en Schoolwiki heeft Olympia College een eigentijdse manier van communiceren ingezet, waardoor het contact met ouders en leerlingen beter verloopt.

Producten toegepast

Scholenkoepel

Nieuw Zuid

Leerlingenaantal

400-600

Klant sinds

September 2020

Over Olympia College

Het Olympia College in Rotterdam is een school voor praktijkonderwijs, VMBO-LWOO, Entree en ISK. Nadat zusterschool OSG Hugo de Groot Hoy en Schoolwiki succesvol in gebruik had genomen, besloot Olympia College hun communicatie ook over een andere boeg te gooien.

Olympia College app

Om de ouders en leerlingen beter te bereiken, werd Hoy in de vorm van de eigen Olympia College app ingezet. Dit ondervangt niet alleen de centrale communicatie vanuit de schoolleiding, administratie en jaarcoördinatoren, maar ook alle communicatie van en met docenten.

Dit heeft als bijkomend voordeel dat docenten hun werk en privé goed kunnen scheiden, meer grip hebben op hoe ze communiceren en bijvoorbeeld niet meer hun privé Whatsapp account inzetten waarmee ze hun telefoonnummer delen.

In meerdere talen

Olympia College heeft ook een grote ISK tak. Om ouders van alle achtergronden zo goed mogelijk te kunnen bereiken, is de app daarom ook in het Engels, Arabisch en Turks te gebruiken, naast het Nederlands. Zo wordt de taalbarrière en de afstand tussen school en ouder kleiner.

Online schoolgids

Met de Schoolwiki is de PDF schoolgids van het Olympia College vervangen door een online kennisbank. Ouders kunnen hier makkelijk alle teksten en documenten doorzoeken, vanaf elk apparaat. Dat kan ook vanuit de Olympia College app of direct via de website.

Met Hoy en Schoolwiki heeft het Olympia College zowel alle communicatie (met school en docenten) als de informatievoorziening radicaal herzien en vernieuwd.

Ken je Hoy al?

Met Hoy krijgt elke school een eigen mobiele app. Eén centraal communicatiekanaal waarin de school en docenten makkelijk contact houden met ouders en leerlingen.

Meer weten?