Klantcase

Antonius gaat aan de slag met Hoy!

De uitdaging

Het Antonius College en de Antonius Mavo XL wilden op een makkelijke en digitale manier de communicatieve betrokkenheid vergroten. Ze waren op zoek naar een middel waarbij er tussen ouders, leerlingen en de school gemakkelijk gecommuniceerd kon worden.

Het resultaat

De twee scholen kozen voor Hoy: een communicatie app ontworpen voor ouders, leerlingen, docenten, mentoren én schoolbeheerders. Hierdoor heeft de school meer overzicht en makkelijker contact met de ouders en leerlingen.

Producten toegepast

Scholenkoepel

Stichting Carmelcollege

Leerlingenaantal

1400-1600

Klant sinds

Augustus 2019

Over het Antonius

Antonius College en de Antonius Mavo XL zijn twee vestigingen van het Carmelcollege in Gouda. Het college verzorgt havo, vwo en gymnasium onderwijs met opties voor Engelstalig onderwijs of het Technasium. De Mavo XL bereidt leerlingen dankzij veel persoonlijke begeleiding voor op de keuze tussen mbo of havo vervolgonderwijs.

Schoolcommunicatie via de Antonius app

Beide scholen gebruiken de branded Hoy app. Dat betekent dat de app onder de naam 'Antonius app' het logo en de huisstijl kleuren van de school overneemt en daardoor goed herkenbaar is voor ouders en leerlingen.

Dankzij de app is er nu meer overzicht in de schoolcommunicatie. Ouders sturen gemakkelijk via de app een bericht naar de school of mentor of vullen een formulier in. Hierdoor is het een stuk duidelijker hoe ze met de school kunnen communiceren en wordt de ouderbetrokkenheid verhoogt.

Ook voor docenten zijn de lijnen nu een stuk korter en overzichtelijker. Formulieren kunnen ze zelf aanmaken, ze beheren of ze iets willen sturen naar de hele klas of naar een enkele leerling en profiteren van de handige privacy functies zodat ze werk en privé gescheiden houden.

Tot slot maken de administratie en het secretariaat gebruik van het beheerders dashboard, van waaruit ze nieuws, berichten en formulieren kunnen sturen en ontvangen. Op die manier is Hoy geschikt voor de hele school en profiteert het Antonius van een heldere schoolcommunicatie!

84%

van de leerlingen gebruikt de Antonius app

2000

gebruikers zitten gemiddeld wekelijks in de app

Ken je Hoy al?

Met Hoy krijgt elke school een eigen mobiele app. Eén centraal communicatiekanaal waarin de school en docenten makkelijk contact houden met ouders en leerlingen.

Meer weten?