Klantcase

Alberdingk Thijm College verhoogt het communicatiebereik met Hoy!

De uitdaging

Het Alberdingk Thijm College is de vierde school van de Alberdingk Thijm scholengroep die met Hoy is gestart. Ze wilden graag op een actievere en snellere manier met ouders communiceren. Maar aan de andere kant ook de privacy van hun docenten en mentoren waarborgen.

Het resultaat

Ouders versturen nu gemakkelijk een bericht of ingevuld formulier naar de school en/of de mentor. Andersom kan dit ook, maar houden docenten hun werk en privé gescheiden door de prettige privacy functies in de ATC app (zo kunnen ze bijvoorbeeld hun notificaties uitzetten).

Producten toegepast

Scholenkoepel

Alberdingk Thijm Scholen

Leerlingenaantal

1800-2000

Klant sinds

Juni 2020

Over het Alberdingk Thijm College

Het ATC Hilversum biedt een breed scala aan onderwijs aan: havo, vwo en gymnasium. Dankzij veel activiteiten, eigentijdse onderwerpen tijdens de lessen en gedeeltelijk Engelstalig onderwijs kunnen de leerlingen zich hier optimaal ontplooien.

Het ATC kiest voor een eigen app

Het Alberdingk Thijm College gebruikt de ATC app; de Hoy app in hun eigen jasje. Zo is de app herkenbaar voor (toekomstige) ouders en leerlingen.

De school gebruikt de app om via kortere lijnen te communiceren met de ouders. Vanuit de app sturen ouders een berichtje naar de mentor of vullen ze een formulier in voor bijvoorbeeld een aanmelding voor een activiteit.

Voor docenten is het belangrijk dat zij werk en privé gescheiden kunnen houden. In de app zitten daarom een aantal handige functies waarmee docenten zelf kunnen bepalen hoe en wanneer ze communiceren.

Geen gefragmenteerde communicatie meer maar meer overzicht en makkelijk contact voor het ATC Hilversum!

98%

van de gezinnen in leerjaar 1 gebruikt Hoy

90%

van de ouders geeft gemiddeld een respons op een formulier

Ken je Hoy al?

Met Hoy krijgt elke school een eigen mobiele app. Eén centraal communicatiekanaal waarin de school en docenten makkelijk contact houden met ouders en leerlingen.

Meer weten?