Infowijs

Het Infowijs jubileum!

Geschreven door Robin Petter op 20 jun. 2024

Vorige week vierden wij bij Infowijs niet één maar twee bijzondere mijlpalen. We vierden namelijk ons vijf- en tienjarig jubileum! In de afgelopen tien jaar zijn we uitgegroeid van een idee naar een solide bedrijf dat zich richt op het verbeteren van schoolcommunicatie op middelbare scholen. En het was vijf jaar geleden dat Infowijs BV werd opgericht. In deze blogpost nemen we je mee op onze reis, delen we onze successen en sluiten we af met ons jubileum!

Het begon met Schoolwiki

Tien jaar geleden begon het avontuur van Infowijs met de lancering van ons allereerste product: de online schoolgids Schoolwiki. Thom en Tobias, de oprichters van Infowijs, combineerden in het begin hun werk als ZZP'ers met het ontwikkelen van Schoolwiki. Wat begon als een paar uurtjes per week, groeide al snel uit tot een fulltime bezigheid. Schoolwiki werd steeds belangrijker en het duurde niet lang voordat Infowijs steeds meer een 'echt' bedrijf werd.

Door nauw samen te werken met middelbare scholen en goed te luisteren naar hun behoeften, ontdekten we dat er een groot probleem was met de communicatie binnen scholen. Dit leidde tot nieuwe ideeën en uiteindelijk tot de ontwikkeling van ons tweede product: de communicatie app Hoy.

De geboorte van Hoy en Infowijs BV

Tijdens een inspirerende brainstormsessie in Normandië ontstond het idee voor Hoy. Dit product werd ontwikkeld om de communicatieproblemen op scholen op te lossen en groeide uit tot ons belangrijkste product.

Vijf jaar geleden, ter ere van deze nieuwe fase, werd Infowijs BV officieel opgericht. Met de komst van Thomas, onze derde teamlid en programmeur, werd Hoy verder ontwikkeld en geïntroduceerd bij drie dappere founderscholen. En stonden we voor de eerste keer met Hoy op een beurs!

Co-creatie was vanaf het begin een kernwaarde van Infowijs. Door nauw samen te werken met deze scholen, konden we Hoy steeds verder verbeteren en aanpassen aan de specifieke behoeften van middelbare scholen. Dit zorgde ervoor dat Hoy een levend en dynamisch product werd. Hetzelfde proces van co-creatie hebben we onlangs ook gehad met ons derde en nieuwe product: de digitale aanmeldtool Brugger.

Het jubileumfeest!

Vorige week vierden we ons vijfjarig én tienjarig jubileum in één feestelijke dag. Samen met ons team, inclusief gezinnen, onze partners en ons netwerk genoten we van een heerlijke middag. Ondanks de regenachtige week, hadden wij het geluk om op een droge middag ons feest in een tent in het park bij ons kantoor te vieren.

We zijn trots op wat we in deze afgelopen jaren hebben bereikt. Met een fantastisch team, een prachtig kantoor, en meer dan 200 middelbare scholen die onze producten gebruiken, kijken we vol vertrouwen naar de toekomst. We zijn klaar om verder te groeien en nog meer scholen te helpen met hun communicatie-uitdagingen.

Met deze mijlpalen achter ons, zetten we onze reis voort. We hebben nog een wereld om te veroveren en kijken uit naar de volgende tien jaar!

Verder lezen.

Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Infowijs .

Onze nieuwsbrief

We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.