Hoy

Hoy update mei 2019: Overnemen op web

Geschreven door Tobias de Graaf op 08 mei 2019

Het is alweer een tijdje geleden sinds de laatste Hoy update, maar er is in de tussentijd ook veel gebeurd!

De grootste toevoeging is de Overnemen op web functionaliteit, waarmee docenten berichten kunnen beantwoorden en acties kunnen aanmaken in de browser van hun laptop. Overnemen op web kan door docenten worden geactiveerd via de Instellingen in de app.

Daarnaast zijn er tal van verbeteringen toegevoegd. Hieronder een samenvatting van de belangrijkste toevoegingen:

Voor ouders, leerlingen en docenten (app):

  • Bij het opstarten van de Hoy app worden berichten sneller gesynchroniseerd.
  • In de app wordt er nu gevraagd om bevestiging bij het uploaden van een afbeelding of foto, zodat niet per ongeluk een verkeerde afbeelding wordt verzonden.
  • In de app wordt aangegeven als er een update beschikbaar is die moet worden gedownload om een goed functioneren van de app te garanderen.
  • Op Android worden gebruikers gevraagd de notificaties in de systeeminstellingen aan te zetten indien deze uitstaan. Dit was al zo op iOS.
  • Het ontwerp van de app is gedeeltelijk vernieuwd.

Voor docenten (app):

  • Docenten kunnen vanuit de Instellingen in hun app, verder gaan met berichten/acties versturen op hun laptop. Overnemen op web werkt als volgt: op je laptop ga je naar web.hoyapp.nl, waarna je de QR code met de app scant (zie blokje 'Overnemen op web'onder Instellingen).
  • De beheerder van een groepsgesprek (altijd een docent) kunnen nu ook mensen toevoegen en verwijderen uit het groepsgesprekken. Dit wordt in het gesprek ook aangegeven voor de deelnemers.

Voor schoolbeheerders (web):

  • Bij Insights kan je nu beter (o.a. per leerjaar) de adoptie van de app inzien.
  • Het archief op web (voor schoolbeheerders) laadt sneller. (Er zit wel nog een maximum op van 240 weergegeven berichten per pagina. Dit maximum zal binnenkort worden opgeheven.)
  • De afsprakenplanner is uitgebreid voor schoolbeheerders - er kunnen nu personen worden gekoppeld en ontkoppeld van tijdsvakken, en achteraf kunnen pauzes en tijdvakken worden toegevoegd.
Ken je Hoy al?

Met Hoy krijgt elke school een eigen mobiele app. Eén centraal communicatiekanaal waarin de school en docenten makkelijk contact houden met ouders en leerlingen.

Meer weten?

Verder lezen.

Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Hoy .

Onze nieuwsbrief

We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.