Hoy

Hoy update juni 2019: De kalender

Geschreven door Tobias de Graaf op 26 jun. 2019

Het is weer een leuke Hoy update met veel toevoegingen en verbeteringen! Zo zit er nu een schoolkalender in de app, kunnen acties en berichten naast Excel ook als PDF worden geëxporteerd en kunnen ouders en leerlingen voor het nieuwe schooljaar ook eerder worden uitgenodigd.

We zetten hieronder alles voor je op een rijtje...

Voor ouders, leerlingen en docenten (app):

  • Er is een nieuw tabje Kalender in de app, wanneer de school een of meerdere jaarkalenders heeft toegevoegd.
  • De geautomatiseerde mails (wanneer iemand de app niet heeft of niet gebruikt) zijn minimalistischer opgemaakt, zodat het bericht of de actie beter wordt gelezen.
  • Op elk gesprek kan nu ook worden gereageerd via mail. Bij mededelingen kan dit uiteraard niet.

Voor docenten (app):

  • Acties (afspraakplanners of formulieren) kunnen nu zowel als Excel als PDF worden geëxporteerd. Ook berichten worden nu als PDF naar je schoolmail verzonden, zodat deze makkelijk kunnen worden opgeslagen.
  • Overnemen op web is verder verbeterd.

Voor schoolbeheerders (web):

  • Schoolbeheerders kunnen kalenders toevoegen aan de app. Dit kan door links naar de bestaande schoolkalenders toe te voegen (specifiek: naar een .ics kalenderbestand).
  • Ook kunnen zowel nieuws als kalenders nu alleen aan bepaalde groepen gebruikers worden getoond. Zo kan een nieuwsartikel alleen te zien zijn voor ouders van een deelschool of kan een interne kalender alleen voor medewerkers worden toegevoegd aan de app. (Groepen kunnen in Instellingen worden aangepast.)
  • In de ontvangerselectie kan er op lesgroepen worden gezocht, om specifiek ouders of leerlingen van die lesgroepen een bericht of actie te sturen.
  • Ouders en leerlingen van het nieuwe schooljaar kunnen alvast voor Hoy worden uitgenodigd. Bij Gebruikers kan de nieuwe periode worden geselecteerd om uitnodigingen te versturen. Deze groep is vervolgens in de ontvangerselectie te selecteren als "Schooljaar 2019-2020".
  • Drukken op 'enter' bij het schrijven van het bericht is nu een enter in de tekst, in plaats van dat het bericht wordt verzonden.
Ken je Hoy al?

Met Hoy krijgt elke school een eigen mobiele app. Eén centraal communicatiekanaal waarin de school en docenten makkelijk contact houden met ouders en leerlingen.

Meer weten?

Verder lezen.

Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Hoy .

Onze nieuwsbrief

We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.