Hoy

Hoy update april 2020: Coronapiek & Taalinstellingen

Geschreven door Tobias de Graaf op 13 apr. 2020

Hoy is nog nooit zo intensief gebruikt als de afgelopen weken. Vanaf het moment dat de scholen zijn gesloten, zijn we direct aan de slag gegaan met het optimaliseren van onze servercapaciteit om dit in goede banen te leiden. Sindsdien hebben we regelmatig dagen gehad waarbij ons systeem meer dan 100.000 berichten uit heeft gestuurd. Kortom, een mooie stresstest voor Hoy!

Daarnaast was het - als nooit tevoren - extreem belangrijk dat alle ouders, leerlingen en medewerkers een bericht zo snel mogelijk zouden lezen. Daarom hebben we razendsnel de 'Belangrijk Bericht' functionaliteit ontwikkeld, waarmee belangrijke berichten per pushnotificatie in de app én per mail worden gestuurd. Ook hebben we een app update live gezet die de manier verandert hoe de berichten in de app worden geladen, waardoor de app sneller en betrouwbaarder is. We zijn ontzettend trots dat Hoy zo'n effectieve manier is gebleken voor scholen en mentoren om in crisissituaties iedereen snel op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen, en voor ouders en leerlingen om hun vragen kwijt te kunnen.

Verder zijn er ook nog een boel andere nieuwe functionaliteiten geïntroduceerd en bugs verholpen. Zo is de taal van de app zelf door de gebruiker aan te passen en is de integratie met de Schoolwiki verbeterd, die in de app kan worden doorzocht. Ondertussen werken we hard om ons authenticatie- en notificatiesysteem te vernieuwen. Daarover binnenkort meer...!

Voor nu hebben we alle wijzigingen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Voor ouders, leerlingen en docenten (app):

  • De berichtensynchronisatie is veranderd. Na de app update zullen de Berichten eenmalig opnieuw worden gesynchroniseerd. Dit kan een paar seconden tot een minuut duren.
  • Tevens verhelpt dit twee bugs, waardoor gebruikers een bericht niet zagen of een wit scherm kregen bij het openen van het bericht. Met de nieuwe berichtensynchronisatie kan dit niet meer gebeuren.
  • Docenten zien in een gesprek met meerdere losse ontvangers nu duidelijk wie heeft gereageerd en wie niet.
  • Alle app gebruikers kunnen de taal van de app aanpassen in hun profiel, momenteel naar Nederlands, Engels, Arabisch en Turks. Voorheen gebeurde dit automatisch, maar was dit niet meer aan te passen door de gebruiker.
  • Alle pushnotificaties en e-mails worden automatisch in het Engels verzonden indien de gebruiker Engels, Arabisch of Turks als taal heeft ingesteld.
  • Indien de school de Schoolwiki gebruikt als online kennisbank/schoolgids, is de Schoolwiki sneller te doorzoeken en te lezen via het laatste tabje.

Voor schoolbeheerders (web):

  • Berichten kunnen als 'Belangrijk bericht' worden uitgestuurd, waarmee deze aan alle ontvangers zowel per push als mail wordt gestuurd.
  • De standaardtaal van de omgeving kan nu ook op Engels worden ingesteld i.p.v. Nederlands. Hiermee wordt de standaardtaal van de app voor gebruikers ingesteld, al kunnen de gebruikers dit zelf in de app wel nog aanpassen. Dit is geïntroduceerd omdat de eerste internationale school Hoy in gebruik neemt.
  • Diverse kleinere bugfixes.
Ken je Hoy al?

Met Hoy krijgt elke school een eigen mobiele app. Eén centraal communicatiekanaal waarin de school en docenten makkelijk contact houden met ouders en leerlingen.

Meer weten?

Verder lezen.

Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Hoy .

Onze nieuwsbrief

We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.