Hoy

Het plannen van notificaties in Hoy is verbeterd!

Geschreven door Robin Petter op 16 mei 2024

Goed nieuws! Onze notificaties zijn verbeterd, waardoor je het nog efficiënter kunt inzetten. De verbeteringen lees je terug in deze blogpost.

Wat zijn eigenlijk notificaties binnen Hoy?

Een notificatie in een communicatie app zoals Hoy dient eigenlijk als een digitaal signaal dat ervoor zorgt dat belangrijke informatie direct de aandacht krijgt van de ontvangers. Het is simpelweg een snelle en effectieve manier om ervoor te zorgen dat boodschappen niet over het hoofd worden gezien. Notificaties hebben verschillende voordelen:

  • Ze trekken (sneller) je aandacht: een notificatie laat je scherm oplichten en gaat vaak gepaard met een geluidssignaal of een trilling.

  • Directe communicatie: in plaats van te wachten tot gebruikers de app openen en zelf informatie zoeken, brengen notificaties de informatie direct naar hen toe.

  • Verbeterde interactie: notificaties kunnen gebruikers direct aanzetten tot actie, omdat ze klikbaar zijn en je direct naar de boodschap brengen..

Binnen Hoy kunnen gebruikers vanuit verschillende hoedanigheden een notificatie ontvangen. Zo kunnen gebruikers een bericht ontvangen van een (actief) gesprek, een (actief) groepsgesprek of een mededeling. Daarnaast kunnen gebruikers ook een notificatie ontvangen van een afsprakenplanner, een vragenlijst die wordt uitgestuurd of een belangrijk nieuwsbericht.

Kortom, genoeg momenten waar je als gebruiker gestoord kan worden met een trillende en/of lichtgevende telefoon.

Wat als ik niet gestoord wil worden met notificaties?

Omdat de meeste gebruikers niet de hele dag door gestoord willen worden met notificaties (bijvoorbeeld docenten die op bepaalde dagen vrij zijn), hebben we binnen Hoy een functionaliteit ingebouwd waarmee je als gebruiker controle krijgt over de momenten waarop je notificaties kunt ontvangen. Dit betekent dat gebruikers zelf in een schema kunnen aangeven op welke dagen zij notificaties willen ontvangen.

Er zit een duidelijk verschil in met hoe we dit voorheen deden en we hebben deze keuze gemaakt naar aanleiding van feedback van onze klanten. Voorheen gebruikten we een 'niet storen'-schema, waarbij gebruikers konden aangeven op welke dagen ze niet gestoord wilden worden. Dit werkte niet altijd even fijn, want je was hierdoor beperkt tot één dagdeel.

Daarom hebben we dit nu omgedraaid en het een stuk gebruiksvriendelijker gemaakt. Je kunt namelijk nu per dag aangeven wanneer je wél notificaties wilt ontvangen. Zo kunnen gebruikers nu simpelweg per dag hun werktijden instellen, de rest van de momenten word je met rust gelaten.

Er zijn uitzonderingen van notificaties die voorbij je ingestelde schema gaan. Dit zijn de zogenoemde ‘belangrijke berichten’. Gelukkig zullen deze niet heel vaak voorkomen, en alleen door de school worden gebruikt op momenten dat dit écht nodig is.

Notificaties in Hoy

Hoe stel ik het in binnen Hoy?

In de video kun je terugzien hoe gebruikers hun notificatieschema kunnen invullen. Vanzelfsprekend krijg je dan dus alleen notificaties op de momenten die je zelf hebt ingevuld.

Omdat we de werking hebben aangepast, raden we elke gebruiker aan om hun schema te controleren en eventueel aan te passen.


Ken je Hoy al?

Met Hoy krijgt elke school een eigen mobiele app. Eén centraal communicatiekanaal waarin de school en docenten makkelijk contact houden met ouders en leerlingen.

Meer weten?

Verder lezen.

Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Hoy .

Onze nieuwsbrief

We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.