Infowijs

Online afspreken met Infowijs

Geschreven door Tobias de Graaf op 17 mrt. 2020

Steeds meer afspraken vinden digitaal plaats. Logisch ook: het kan vaak lastig zijn iedereen op één plek bij elkaar te krijgen, niemand heeft reistijd en met moderne tools voor videocalling is een digitale meeting minstens net zo effectief. Hieronder een overzicht van hoe jij makkelijk online met ons afspreekt.

1-op-1 afspraak

Voor een 1-op-1 afspraak gebruiken wij meestal onze online Whereby omgeving. Whereby is makkelijk te gebruiken via elke browser zonder dat je een account hoeft aan te maken, en wij kunnen makkelijk ons beeldscherm delen om een presentatie of een product te doorlopen.

Ga naar https://whereby.com/infowijs en voer de volgende stappen uit:

  1. Vul je naam in en klik op Continue.
  2. Je wordt gevraagd je browser tijdelijk toegang te geven tot je camera en microfoon, klik daarvoor op Request permissions.
  3. Je bent klaar om de meeting in te gaan. Klik daarvoor op Join meeting.

Mocht je liever via Zoom, Skype, Google Hangouts, Facetime of een andere tool afspreken, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Met 3 tot 8 aanwezigen

Ook met 3 tot 8 aanwezigen heeft Whereby onze voorkeur. Indien jullie school Google for Education gebruikt, is Google Hangouts ook een goede optie. Voor Whereby zal de link hierboven worden gebruikt, voor Google Hangouts zullen wij deze van tevoren naar jullie toesturen.

Deelnemers die alleen willen meeluisteren kunnen zowel bij Whereby als Google Hangouts makkelijk hun camera en microfoon uitzetten. Ook is het mogelijk een vraag via de chat te stellen, indien de verbinding van een van de aanwezigen niet wil meewerken.

Met meer dan 8 aanwezigen

Heel soms hebben we grotere online meetings die we als webinar organiseren, bijvoorbeeld als we een presentatie aan 50 of 100 docenten geven. Daarvoor gebruiken we Zoom Webinar. Hiervoor maken wij een link aan, die jullie kunnen verspreiden onder de aanwezigen.

Via Zoom Webinar is het mogelijk om via een applicatie (laptop of mobiel) of via een browser mee te doen. Standaard zien en horen de deelnemers alleen ons, en kunnen ze zelf via de chat vragen stellen. Zo houden we de webinar overzichtelijk voor alle aanwezigen.

Whereby Infowijs
Online afspreken met Whereby
Online afspreken met Google Hangouts

Verder lezen.

Nog niet uitgelezen? Hier zijn een paar andere posts over Infowijs .

Onze nieuwsbrief

We delen maandelijks nieuwe interviews, blogs, nieuwtjes, en product updates in onze nieuwsbrief! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor, en ontvangen maandelijks de nieuwste content over schoolcommunicatie.